Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Se rupe ALDE? Daniel Constantin și-a RETRAS oamenii din ședință / VIDEO

tariceanu constantin

Membrii conducerii ALDE s-au reunit la Palatul Parlamentului în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului pentru a stabili data Congresului la care va fi aleasă noua conducere. Co-președintele ALDE, Daniel Constantin, a ieșit din ședință, însoțit de mai mulți colegi din structurile de conducere, pe motiv că sedința ar fi nestatutară. Majoritatea celor care s-au aflat alături de Constantin sunt foşti membri ai Partidului Conservator.

„Am ieşit astăzi din Delegaţia permanentă pentru că am constatat că se încalcă statutul în mod constant. Se doreşte cu orice preţ convocarea congresului (...) să se stingă eventualele nemulţumiri, crezând că asta va fi o soluţie. Nu va fi o soluţie. (...) Suntem într-o situaţie pe care nu ne-am dorit-o. ALDE s-a format acum doi ani de zile, ca o înţelegere verbală şi nescrisă între mine şi Călin Popescu-Tăriceanu. De doi ani de zile şi până acum am fost în situaţia în care ne-am respectat toate angajamentele şi toate promisiunile. (...) Din păcate, încerc de câteva săptămâni de zile să am discuţii constructive cu cei care au format fostul Partid Liberal Reformator, în frunte cu Călin Popescu-Tăriceanu. Aceste discuţii constructive n-au ajuns la un punct comun”, a afirmat Constantin.

Anunț BOMBĂ: Buletinele de IDENTITATE, schimbare RADICALĂ. Cardul de sănătate, DESFIINȚAT

Daniel Constantin spune că nu își dorește decât respectarea statului partidului și că un congres organizat luna viitoare ar fi nestatutar și că „nu este vorba despre funcții”.

„(...) Pot să vă spun că sunt foarte multe contestații în instanță, pentru că delegațiile permanente au fost făcute în funcție de dorința unuia sau altuia dintr-o anumită organizație. Colegii sunt aici și vă pot spune cum s-au constituit, din păcate. Eu cred că putem să revenim la normal prin respectarea statutului și a legii. În primul rând, toate discuțiile au plecat de la modalitatea în care s-au luat deciziile și am atras atenția o dată, de două ori, de trei ori. Deciziile care se iau și care sunt importante și la nivelul Guvernului și la nivelul coaliției majoritare. Nu vorbesc de numiri. Ca dovadă sunt aici patru secretari de stat care în frunte cu mine ne putem pierde funcțiile. Nu funcțiile sunt cele care ne-au adus în această situație, ci faptul că nu sunt consultați în luarea deciziilor”, a declarat Daniel Constantin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.