Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Şeful Statului Islamic a fost UCIS: Anunţul forţelor speciale afgane

isis oil petrol

Forţele speciale afgane l-au ucis pe liderul Statului Islamic (SI) din Afganistan, în provincia Nangarhar din estul ţării, anunţat duminică preşedintele Ashraf Ghani, citat de Reuters. Informaţia a fost confirmată de comandamentul forţelor americane din Afganistan, care precizează, într-un comunicat preluat de AFP, că în aceeaşi operaţiune au fost ucişi 35 de combatanţi islamişti şi mai mulţi lideri ai SI şi că raidul trupelor afgane a fost efectuat în parteneriat cu cele ale Statelor Unite.

Vezi şi: Traian Băsescu a RĂBUFNIT la România TV: Ce a putut spune despre alegerile din 2009

În aprilie, un purtător de cuvânt al Pentagonului afirmase că Hasib a fost probabil ucis în timpul unui raid al forţelor speciale americane şi afgane în Nangarhar. În cursul operaţiunii respective şi-au pierdut viaţa şi doi militari americani. Ştirea respectivă nu a fost însă confirmată la momentul respectiv, reaminteşte Reuters. Hasib l-a înlocuit anul trecut pe Hafiz Saeed Khan, ucis de o lovitură a unei drone americane. Se presupune că el este cel care a ordonat o serie de atacuri ale militanţilor islamişti, inclusiv cel din martie asupra principalului spital militar din Kabul, când atacatorii s-au deghizat în medici, conform Agerpres.

Citeşte şi: Mircea Geoană îi 'distruge' pe Laura Codruţa Kovesi şi Coldea: Traian Băsescu, 'luat peste picior'

Gruparea din Afganistan a Statului Islamic este activă din 2015 şi luptă atât împotriva forţelor guvernamentale sprijinite de SUA şi aliaţii internaţionali, cât şi a talibanilor. Se presupune că aşa-numitul Stat Islamic din Khorasan - denumire istorică a regiunii în care se află Afganistanul - întreţine legături cu forţele SI din Siria şi Irak, dar are o mare autonomie operaţională. SI este una din ţintele majore ale Statelor Unite în Afganistan. Împotriva acestei grupări, forţele americane au lansat luna trecută cea mai mare bombă convenţională din arsenalul lor, care a ucis 94 de luptători islamişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.