Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă teroristă: Islamiștii au plănuit un carnagiu

isis

Alertă teroristă. Islamiștii plănuiau un carnagiu. Un procuror bosniac însărcinat cu combaterea terorismului a declarat că o grupare de islamişti, ai cărei membri ai fost arestaţi recent, plănuia să comită un atac în Sarajevo cu ocazia sărbătorilor de sfârşit de an şi să ucidă "circa o sută de oameni", a transmis sâmbătă postul public de televiziune.

Citește și: Acuze fără precedent la adresa NATO: ISIS fură petrol cu ajutorul Organizației Nord-Atlantice

Unsprezece presupuşi membri ai respectivei grupări islamiste, printre care şi predicatori radicali, au fost arestaţi marţi în mai multe locuri din Sarajevo în timpul unei operaţiuni a poliţiei. Un tribunal din Sarajevo a decis vineri arestarea pentru 30 de zile a opt din cei 11 suspecţi. Procurorul Dubravko Campara, citat de postul de televiziune, a declarat în timpul unei audieri în faţa acestui tribunal că gruparea intenţiona să comită "un act terorist în timpul sărbătorilor de sfârşit de an". "Ameninţau că vor comite un atac cu explozibili în care circa o sută de persoane urmau să fie ucise", a declarat Campara, citat de RTRS.

Citește și: Postare surpriză a lui Traian Băsescu: Cum i-a atacat fostul președinte pe islamiști / FOTO

La rândul lor, avocaţii suspecţilor au declarat că acuzaţiile parchetului sunt "o simplă farsă" şi că cei pe care îi reprezintă "nu au făcut altceva decât să-şi practice religia". Potrivit parchetului, suspecţii se întâlneau într-un loc de rugăciune aflat la periferia oraşului Sarajevo, instalat într-o casă pe care o închiriaseră. După arestarea acestora, parchetul a difuzat o fotografie de la locul de rugăciune, în care se putea vedea un panou pe care era imprimat drapelul grupării teroriste Statul Islamic. În timpul operaţiunii nu au fost găsiţi explozivi, a menţionat procurorul.

Citește și: FOTO. Dezamagire totala. Cine ar fi de fapt bomba sexy prezentata drept presedintele Croatiei

În ziua operaţiunii, parchetul anunţase că "au fost confiscate probe materiale având legătură cu structuri ale grupării Statul Islamic". Operaţiunea s-a desfăşurat în mai multe cartiere din Sarajevo, îndeosebi la Rajlovac, unde doi militari bosniaci au fost ucişi în noiembrie într-un atac cu armă automată comis de un islamist care ulterior s-a sinucis. Cu 3,8 milioane de locuitori, 40% din populaţia Bosniei este de confesiune musulmană care, în marea sa majoritate, practică un islamism moderat. Restul populaţiei este format în special din creştini - ortodocşi şi catolici, potrivit Agerpres.

Citește și: Planul secret al Rusiei pentru anihilarea ISIS: Occidentul nu intra în ecuaţie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.