Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Virusul West Nile a făcut două victime

Doua cazuri de meningita cu virus West Nile au fost confirmate la un barbat si o femeie din judetul Buzau, fiind vorba de forme moderate sau usoare de boala, in timp ce rezultatul unor probe prelevate de la un alt pacient cu simptome specifice afectiunii este asteptat de la Bucuresti.

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scantei de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Buzau, un caz de meningita cu virus West Nile a fost confirmat la un barbat de 36 de ani din municipiul Buzau, iar al doilea la o femeie de 74 de ani din Amaru, transmite Mediafax.

Cele doua cazuri au fost confirmate deja de analize efectuate la Bucuresti, in timp ce a treia persoana in cazul careia exista suspiciunea de boala este tot din municipiul Buzau, rezultatele fiind asteptate in aceste zile.

"Unul dintre bolnavi a fost internat la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Buzau, altul la "Matei Bals" in Bucuresti, au prezentat forme usoare de boala, au primit tratament adecvat, iar acum sunt in afara oricarui pericol", a declarat marti, pentru Mediafax, medicul Carmen Scantei de la DSP Buzau.

Potrivit sursei citate, in urma aparitiei cazurilor de meningita cu virus West Nile, au fost anuntate toate institutiile care trebuie sa actioneze in astfel de situatii: Primaria care se ocupa de dezinsectie, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, dar si Centrul de Transfuzii Sanguine, intrucat timp de o luna persoanele care provin din zonele in care s-au inregistrat imbolnavirile nu mai au voie sa doneze sange.

Mai exact, 32 de strazi din cartierele municipiului Buzau, dar si comuna Amaru au fost excluse de la donare pana in 31 octombrie.

"Strada Orizontului impreuna cu strazile adiacente din cartierele Simila si Constitutiei vor fi excluse, donatorii vor fi exclusi de la donare, precum si localnicii din Amaru pana pe 31 octombrie. Ca o masura suplimentara, donatorii care se prezinta la donare vor fi termometrizati, intrebati daca prezinta simptome, stari febrile, daca au tranzitat si alte zone din tara sau strainatate unde a fost confirmat virusul West Nile", a declarat Adriana Craciun, directorul Centrului de Transfuzii Buzau.

In judetul Buzau, nu au mai aparut cazuri de meningita cu virus West Nile din anul 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.