Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Zeci de morţi şi de răniţi în două atentate teroriste la instituţii de securitate din Siria

homs

Două atentate sinucigaşe au vizat sâmbătă două sedii ale instituţiile de securitate din oraşul sirian Homs, controlat de regim, cele două atacuri soldându-se cu cel puţin 14 morţi (45 de morţi potrivit altor surse), între care un ofiţer superior, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP. 

"Atentatele au lovit sediul Securităţii Statului şi pe cel al serviciului de informaţii militare, situate în două cartiere din centru" în acest al treilea oraş ca mărime din Siria, a indicat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO. 

Printre morţi figurează un ofiţer superior, a precizat această organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei, adăugând că serviciile de securitate au fost plasate în stare de alertă la Homs (centrul Siriei). 

Nu se ştie deocamdată dacă vreunul dintre autorii atentatelor se afla la bordul unei maşini-capcană. 

"Două atentate sinucigaşe teroriste au lovit sediile Securităţii în oraşul Homs, făcând martiri", a transmis la rândul său televiziunea siriană. 

Sedii ale redutabilelor servicii de Securitate şi de informaţii militare se situează în cartierele securizate Ghouta şi respectiv Mahatta. 

Mai multe atentate sinucigaşe au lovit Homs în ultimii ani, cele mai multe fiind revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.Cu un an în urmă, un dublu atentat s-a soldat cu 64 de morţi la Homs, majoritatea civili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.