Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alex Chipciu explică umilința în fața Olandei: Prin dăruire şi entuziasm încercăm să eliminăm dezechilibrul dintre noi şi echipele mari

agerpres
Alex Chipciu

Mijlocaşul Alexandru Chipciu a declarat, marţi seară, că Olanda este o echipă cu jucători valoroşi în orice moment, chiar şi atunci când se află în reconstrucţie şi că "tricolorii" trebuie să elimine dezechilibrul faţă de formaţiile mari prin dăruire şi entuziasm.

"Sper să învăţăm pe viitor din lucrurile care ni s-au întâmplat în seara asta. Probabil că a fost o greşeală din partea tuturor celor care au spus că e o naţională în construcţie. Nu vreau să zic că noi suntem cei mai mari fotbalişti, dar o naţională în construcţie cu jucători de la AS Roma, de la Manchester United, de la Lyon, de la Barcelona, de la cele mai mari echipe ale lumii au clar o valoare foarte mare, chiar dacă poate fi în reconstrucţie. Ne-a fost greu, poate ne-am avântat prin acest fapt (n.r. - că sunt în reconstrucţie). Am crezut că o să fie un meci uşor pentru că toată lumea a spus că nu mai e echipa care a fost odată. Dar sunt totuşi Olanda şi Olanda a fost la un nivel mare de când s-a înfiinţat fotbalul. Cred că Olanda e la un alt nivel faţă de Turcia. Ar trebuie să abordăm toate meciurile în presing mai avansat, mai agresiv, pentru că dacă te aperi din primul minut e foarte greu să obţii un rezultat pozitiv. Şi Contra asta ne-a spus să facem un presing agresiv şi în primele minute le-am pus probleme. Am vrut să începem repriza a doua la fel de avântaţi, dar cu o greşeală, două, imediat s-a făcut diferenţa pe tabela de marcaj. Ăsta e stilul antrenorului Cosmin Contra, unul agresiv şi cu presing în jumătatea adversă. Bineînţeţeles, trebui să putem să facem şi noi acest lucru. Cu el nu cred că ne vom apăra în jumătatea noastră. Din păcate, e dezamăgitor rezultatul, când ne gândim la 3-0, dar am avut momente bune şi să nu uităm că Olanda o să fie Olanda mereu, indiferent de reconstrucţie sau de jucătorii care vor fi în acel moment. Prin dăruire şi entuziasm încercăm să echilibărm acest dezechilbru care este între noi şi echipele mari", a declarat Chipciu.

Reprezentativa României a fost învinsă de selecţionata Olandei, scor 3-0, într-un meci amical, disputat, marţi, pe Arena Naţională, ultimul pentru "tricolori" în 2017. Golurile au fost marcate de Depay '47, Babel '57 şi De Jong '81, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.