Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Tomescu concertează pentru Institutul Inimii din Cluj

ArgesisArt
vioara

Violonistul Alexandru Tomescu va susține, cu vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702, un concert caritabil pentru Institutul Inimii din Cluj.

'Stradivarius pentru Institutul Inimii' este evenimentul ce îi va reuni, vineri, în Auditorium Maximum din Cluj-Napoca, pe iubitorii de muzică clasică care doresc să ajute Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu'.

Citeşte şi: Statueta din bronz 'Vénus à la Girafe', de Salvador Dali, adjudecată pentru 7.500 de euro

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES, concertul caritabil este o nouă acțiune prin care Clubul Rotary SAMVS încearcă să strângă fonduri pentru dotările necesare instituției medicale, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la înființare.

'Țara noastră nu are încă un centru de pregătire în acest domeniu pentru tinerii chirurgi. Dacă vom reuși, prin acest concert dar și prin alte acțiuni, să strângem banii necesari, putem achiziționa o trusă de instrumentar pentru chirurgie minim invazivă și un dispozitiv de toracoscopie. Sunt nenumărate aspecte din activitatea noastră care au nevoie de suport, însă în zona chirurgicală este foarte important să dezvoltăm această nouă abordare, să reducem impactul intervenției asupra pacientului și timpul lui de recuperare', declară, potrivit comunicatului, dr. Adrian Molnar, directorul institutului.

Concertul caritabil, programat pentru ora 18,30, îl are în plin plan pe violonistul Alexandru Tomescu, care va susține concertul cu faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu 1702.

Citeşte şi: Kate Winslet va colabora cu regizorul James Cameron pentru continuările filmului 'Avatar'

Suma strânsă în urma acestui spectacol va ajuta Institutul Inimii să se aproprie de un vis mai vechi, acela de a deveni un centru de chirurgie cardiacă minim invazivă în România, precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, suma totală necesară doar pentru trusa de instrumentar și dispozitivul de toracoscopie este de 120.000 de euro.

Alexandru Tomescu este unul dintre cei mai cunoscuți violoniști români la ora actuală, având sute de concerte susținute în lume. Din anul 2007, el cântă pe una dintre cele mai bine conservate viori Stradivarius, instrument încredințat în urma unei selecții naționale.

Programul concertului 'Stradivarius pentru Institutul Inimii' include lucrări de Bach, Prokofiev, Enescu, Kreisler și Vasile Filip. Biletele pot fi achiziționate online de pe platforma www.biletmaster.ro.

Citeşte şi: OFICIAL: Toate conturile Yahoo au fost compromise în urma atacului cibernetic din 2013 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.