Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aliat SURPRIZĂ pentru Dodon: La ce vecin al României 'A APELAT' președintele Republicii Moldova

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Igor Dodon

Preşedintele Republicii Moldova, prorusul Igor Dodon, a declarat că unul dintre cele mai importante obiective ale mandatului său prezidenţial este păstrarea şi consolidarea statalităţii Republicii Moldova şi că mizează pe sprijinul Ungariei în acest sens, a relatat duminică portalul Deschide.md.

La Budapesta, Igor Dodon a avut o întrevedere cu premierul Ungariei, Viktor Orban, la sfârşitul săptămânii trecute, ocazie cu care părţile au abordat - între altele - aspecte legate de dezvoltarea relaţiilor comercial-economice dintre Republica Moldova şi Ungaria.

Citește și: Un consultant politic aruncă 'BOMBA': 'Ruptura UE de SUA va fi ceva GRAVISIM'

"Am avut o întrevedere foarte bună cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban. Am abordat multe chestiuni legate de dezvoltarea relaţiilor comercial-economice dintre ţările noastre, accentuând existenţa unui potenţial încă nevalorificat. Am menţionat că unul dintre cele mai importante obiective ale mele în mandatul de preşedinte este păstrarea şi consolidarea statalităţii Republicii Moldova şi mizez pe suportul Ungariei în acest sens", a scris preşedintele moldovean pe pagina sa de Facebook.

Citește și: MASACRU în SUA: Un bărbat a ucis opt persoane! Declarații HALUCINANTE - VIDEO

În Republica Moldova activează 56 de companii cu capital ungar, investiţiile acestora totalizând aproximativ 100 milioane de lei moldoveneşti (aproape 5 milioane de euro - n.r.), indică Deschide.md, conform Agerpres.

Conform preşedinţiei de la Chişinău, Igor Dodon a efectuat o vizită oficială în Ungaria în 25 mai şi 26 mai, în cadrul căreia s-a întâlnit cu omologul său ungar Janos Ader, cu premierul Viktor Orban, cu preşedintele Adunării Naţionale a Ungariei, Laszlo Kover.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.