Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alimente 'ANTI-CANCER' pe care trebuie NEAPĂRAT să le introduci în dietă

alimente

Cancerul este o boală greu de învins, dar care ar putea fi prevenită, spun unii medici. Trebuie doar să ai un stil de viață sănătos, cu o alimentatie completă și cât mai naturală. Iată câteva alimente care nu trebuie să-ti lipsească niciodată din bucătarie, potrivit foodstory.stirileprotv.ro.

1. Vinul. Consumat în cantităţi moderate, vinul roşu în special, păstrează nişte proprietăţi de la strugurii din care este făcut şi este foarte sănătos. Din ce în ce mai mulţi medici recomandă un pahar de vin pe zi pentru a preveni cancerul şi pentru o mai bună circulaţie a sângelui.

2. Legumele din familia cruciferelor. Este vorba de legume ca: varza, broccoli, conopida. Au foarte multe proprietăţi care previn apariţia cancerului şi un element-minune: seleniu.

3. Alimente cu vitamina D. Mai multe studii au arătat că vitamina D previne în special cancerul de colon şi cel mamar. Vitamina D o găsim în ouă, ciuperci, peşte: somn, somon, sardine sau macrou.

4. Legumele care au culoarea verde închis. Se suprapun cu cele din familia cruciferelor şi includ spanacul şi sfecla. Acestea conţin beta-caroten, luteină şi zeaxantină şi sunt bogate în acid folic.

5. Acidul folic sau vitamina B9 este parte din complexul de vitamine B, care conţin şi ele proprietăţi împotriva cancerului. Oamenii care au o alimentaţie ce nu conţine măcar puţin acid folic, au şanse mai mari de apariţie a cancerului. Legumele cu frunze verzi ca sparanghelul, fasolea, mazărea şi lintea sunt bogate în acid folic.

6.Ghimbirul şi curcuma. Dacă ghimbirul are proprietăţi anti-inflamatorii foarte puternice, curcuma poate să ucidă celulele canceroase foarte repede.

7. Ciocolata. Chiar dacă cele mai multe studii arată că ciocolata nu are un efect tocmai bun asupra organismului nostru, se pare că ea conţine catechine, substanţe antioxidante ce oferă protecţie împotriva bolilor de inimă şi a cancerului.

8. Fructele de pădure. Conţin antioxidanţi şi acid elagic, care împiedică tumorile să crească.

Citeşte şi: Studiu: Rasismul, un factor care agravează astmul rezistent la tratamentul standard, în SUA.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.