Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alimentele care te scapă de balonare

Iata sase alimente si bauturi care te vor ajuta sa scapi de balonare.

Somon

Daca te confrunti cu surplus de kilograme in perioada premenstruala ca urmare a retentiei de apa alege somonul pentru urmatoarea masa. Femeile care iau 2 g de omega 3 pe zi – cantitate furnizata de aproximativ 86 g de somon sunt mai putin balonate in perioada respectiva. In plus, potrivit unui studiu in domeniul terapiei medicale complementare, omega 3 poate rezolva si problemele asociate cu perioada premenstruala. Cu alte cuvinte te vei simti si bine si vei fi si fericita.

Fructe bogate in apa

Dupa ce ai consumat o duzina de sushi cu prea mult sos de soia excesul de sare te poate balona. „Hidratarea te va ajuta sa reehilibrezi fluidele din organism pentru a putea scapa de retentia de apa”, spune nutritionistul Samantha Heller.

Daca insa nu-ti surade ideea de a bea prea multa apa, pune intr-o farfurie cateva bucati de pepene verde. Apoi mananca-le. Fructele sunt usor de digerat, sustine gastroenterologul Elizabeth Blaney. Stai departe de apa carbogazoasa de vreme ce bulele vor adauga aer in burta ta, ceea ce va agrava problema.

Seminte de in

Atunci cand ai scaune rare, constipatia ar putea fi cauza balonarii. Insa semintele de in te pot ajuta de vreme ce actioneaza precum un laxativ natural astfel incat tranzitul intestinal sa inceapa din nou sa functioneze. Aceste seminte sunt bogate in fibre insolubile si tocmai de aceea sunt recomandate in acest caz. Le poti consuma intr-un smoothie ori in terciul de ovaz sau poate cu iaurt. Nu uita sa consumi multa apa dupa ce le-ai inghitit.

Ceai de menta

Ceaiul de menta reduce disconfortul si ajuta corpul sa elimine gazele aflate in colon.

Daca ai mancat vreodata intr-un restaurat cu specific indian stii ca multe dintre ele ofera un bol cu seminte de chimen dupa masa. Chimenul este folosit de multa vreme ca ajutor digestiv, sustine Heller. Poate creste numarul de enzime digestive si ajunta tranzitul intestinal sa se desfasoare cu usurinta, sustine un studiu publicat in International Journal of Food Sciences and Nutrition. Semintele le poti consuma crude, daca iti place gustul lor, le poti adauga in mancare, sau poti bea un ceai de chimen.

Iaurt

Daca simti ca esti umflata precum un balon, vinovatul ar putea fi dezechilibrul de bacterii din sistemul digestiv. Solutia recomandata de Blaney este sa echilibrezi lucrurile consumand iaurt cu culturi active.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.