Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alin Cocoş scapă de arestul preventiv. Veste proastă pentru Alina Bica şi Dorin Cocoş

dorin cocos alin cocos

Judecătorii de la ÎCCJ au respins contestaţia DNA la măsura luată în urmă cu trei zile în cazul lui Alin Cocoş. Acesta va fi eliberat din arestul preventiv în Dosarul Bica 2 şi plasat în arest la domiciliu. Decizia este definitivă.

Judecătorii au respins însă să respingă şi contestaţiile depuse de Dorin Cocoş, Alina Bica şi Ionuţ Mihăilescu la decizia de menţinere a arestului preventiv.

Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă. Procurorii DNA susţin că acesta ar fi intervenit la comisia din ANRP, din care făcea parte şi Alina Bica, pentru ca omul de afaceri Gheorghe Stelian să primească despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Dosarul Bica 2:

Dosarul "Bica 2" a fost trimis, în instanță, pe 26 februarie, procesul aflându-se în faza de camera preliminară, în cadrul căreia un judecător verifică măsurile preventive, dispuse de procurori, precum și probele de la dosar.

Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită. Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (două fapte), abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte) și favorizarea făptuitorului (două fapte), iar Ionuț Florentin Mihăilescu (fost consilier al Alinei Bica) este acuzat de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, la data de 14 iunie 2014, Alina Bica a primit în mod indirect, prin intermediul lui Ionut Mihăilescu și în cote, părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați, situat în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o, la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției, în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitala, evaluat la 377.000.000 lei, beneficiar fiind Gheorghe Stelian.

În schimbul influenței exercitate asupra Alinei Bica și a altui membru al Comisiei, Dorin Cocoș a pretins și primit, de la Gheorghe Stelian (denunțător în dosar) suma de 10 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.