Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Bica, REŢINUTĂ din nou de DNA

bica retinuta

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost reţinută din nou de procurorii DNA. Aceasta este suspectată că a primit o mită de 17.500 de euro pentru a clasa un dosar în care este implicat omul de afaceri Horia Simu, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în acelaşi dosar, fostul şef al ANAF Şerban Pop ar fi primit de la Horia Simu suma de 230.000 euro.

Vezi şi: Fost şef al ANAF, reţinut de DNA

Alina Bica a fost audiată la Direcţia Naţională Anticorupţie, în timp ce Şerban Pop a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, el fiind acuzat de complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Alina Bica a mai fost trimisă în judecată de DNA într-un alt dosar, pentru luare de mită, abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, fapte sărvârşite în calitate de membră a Comisiei de Despăgubiri a ANRP.

Citeşte şi: SURSE: Alina Bica, SUSPECTA intr-un NOU dosar DNA. Vezi reactia fostei sefe DIICOT

Laura Voicu, avocata Alinei Bica, a declarat marţi că fosta şefă a DIICOT este acuzată de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, pentru că ar fi luat "fabuloasa şi exorbitanta sumă" de 17.000 de euro. 

"Alina Bica a fost reţinută pentru 24 de ore, în baza unui denunţ formulat de fostul consilier Mihăilescu, care şi-ar fi amintit după foarte mulţi ani de zile că ar fi primit ceva. Este vorba de fabuloasa şi exorbitanta sumă de 17.000 euro, din care doamna Bica ar fi primit o parte. Am întrebat procurorul de caz dacă doamna Bica este atât de periculoasă şi infracţiunea pentru care dânsa este cercetată în calitate de inculpat şi cuantumul mitei ar justifica legal această reţinere, pentru că arestarea preventivă este o stare excepţională, şi că acest amărât de Cod prevede până la arestarea preventivă o serie de alte măsuri care pot fi aplicate. Am întrebat dacă pentru această sumă de 17.000 euro se impune această arestare preventivă", a afirmat Laura Voicu, la ieşirea din sediul DNA. 

Avocata a precizat că nu poate fi vorba despre o trădare din partea lui Ionuţ Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica de la DIICOT, ci de "minciuni", pentru că acesta este inculpat într-un dosar şi încearcă să-şi îmbunătăţească situaţia.

Vezi și: Alina Bica, fosta şefă DIICOT, declaraţii surprinzătoare despre Mariana Rarinca

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.