Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu: 'A început marea trosneală'

facebook
alina gorghiu

A început marea trosneală, a declarat duminică seara preşedintele PNL, Alina Gorghiu, în timpul lansării candidaţilor filialei ieşene la alegerile parlamentare, aluzia fiind făcută la anunţul ALDE privind propunerea pentru funcţia de premier, după alegerile din 11 decembrie.

"S-au încurcat puţin iţele şi ce să vedeţi? A început marea trosneală! Şi-a desemnat şi ALDE un candidat de prim ministru în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, chiar dacă ALDE nu intră în Parlament. Dar nu-i nicio problemă", a spus Gorghiu, în prezenţa a câteva sute de liberali veniţi pentru a lua parte la lansarea candidaţilor PNL Iaşi la alegerile parlamentare.

Citește și: Pozițiile SEXUALE care-i ÎNNEBUNESC pe bărbați

Ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă, ea a spus că decizia anunţată de ALDE reprezintă o dublă sfidare - la adresa aliaţilor din PSD şi faţă de electorat.

"În primul rând, este o sfidare a ALDE faţă de PSD, pentru că sunt în cârdăşie de foarte multă vreme. Ori, a anunţa un prim-ministru din partea ALDE - trecând de faptul că nimeni nu crede că va intra în Parlament, înseamnă că domnul Tăriceanu se crede mai bun ca domnul Dragnea. În altă ordine de idei, mi se pare mult mai gravă sfidarea faţă de electoratul din România, care îşi doreşte după 26 de ani în care au fost conduşi ba de Dragnea, ba de Tăriceanu, 'olecuţică' de schimbare", a detaliat ea.

Citește și: Costă 10.000 de dolari kilogramul: Alimentul care te sperie cu prețul lui

În opina sa, atât liderul PSD, Liviu Dragnea, cât şi co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, "sunt incompatibili cu imaginea unui om pe care şi-l doreşte Europa din partea României".

''Cei doi oameni sunt în egală măsură vinovaţi de tot ce s-a întâmplat în ultimii 26 de ani. (...) Gândiţi-vă că sunt cei care l-au apărat pe generalul Oprea în Parlament, în ciuda plângerilor venite din partea DNA de fiecare dată. Sunt aceeaşi oameni care respiră populist, sunt aceeaşi oameni incompatibili cu imaginea unui om pe şi-l doreşte Europa din partea României. Acum, e bucătăria lor. E treaba lor ce decizii iau şi cum le iau. Cred însă că atunci când faci o propunere de prim ministru trebuie să arăţi respect faţă de societatea din România. Genul acesta de desemnare nu arată decât un concurs de domni care de 26 de ani au stricat imaginea României. Noi îl avem pe Dacian Cioloş", a mai spus Gorghiu citată de agerpres.ro.

Citește și: Dragnea pierde guvernarea!

Co-preşedintele ALDE, Daniel Constantin, a anunţat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea politică şi-a desemnat propriul candidat pentru funcţia de prim-ministru, după alegerile din 11 decembrie, în persoana senatorului Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.