Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu, AUDIATĂ la ÎCCJ: Sunt oricând disponibilă să dau orice lămuriri / UPDATE

Inquam Photos / Octav Ganea
gorghiu Inquam Photos

Președintele PNL, Alina Gorghiu, s-a prezentat miercuri la Curtea Supremă, pentru a fi audiată în calitate de martor în dosarul Vlasov.

Vezi și: Lovitură GREA pentru Anda Adam. Soțul vedetei, săltat de DIICOT/ SURSE

„Sunt oricând disponibilă să dau orice lămuriri. Instanța va decide dacă declarația mea este hotărâtoare sau nu. Este un statutfiresc într-un stat de drept normal. În orice situație mă voi prezenta, indiferent unde voi fi citată”, declarat Alina Gorghiu, la sosirea la ÎCCJ.

Alina Gorghiu a fost citată la termenul din septembrie ca martor în dosarul lui Mihail Vlasov. De asemenea, în acest dosar au mai fost audiate și alte nume celebre, precum Bogdan Olteanu, Florin Iordache sau Victor Babiuc.

Alina Gorghiu este unul dintre iniţiatorii proiectului de lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului, act normativ care a fost promovat la presiunea lui Mihail Vlasov, potrivit rechizitoriului întocmit în cazul fostului şef al CCIR.

Un lot MASIV de aleși locali prinși de ANI

În 15 iunie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov într-un nou dosar de corupţie, el fiind acuzat că, în 26 februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), i-a cerut unui deputat "să îi susţină interesele", prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului".

Leonard Doroftei, adus cu mandat la ICCJ

content-image

Solicitarea a fost formulată în contextul în care Mihail Vlasov îşi dorea adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comerţ şi Industrie a României să poată prelua Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, potrivit rechizitoriului procurorilor.

În schimbul susţinerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, în calitatea sa de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, că îl va numi în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

În cadrul actului de sesizare a instanţei, apare informaţia conform căreia iniţiatorii proiectului vizat de anchetatori au fost parlamentarii: Aurel Vainer, Alina Gorghiu, Klarik Laslo-Attila, Attila Marko, Mircea Grosaru şi Florin Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.