Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu, despre disputa Antena vs ANAF: 'Instanța va tranșa!' Politicul NU are ce comenta

gorghiu

DECIZIA finală în Cazul Antena Group vs ANAF o va lua instanța. Afirmația îi aparține co-președintelui PNL Alina Gorghiu care a declarat azi la Suceava că întregul conflict este de natură juridică, iar intervenția controversată a președintelui Klaus Iohannis din această speță trebuie privit strict din punctul de vedere al șefului de stat, de om care trebuie să asigure echilibru:

Cred că acest conflict dintre trustul Intact și ANAF este unul de natură juridică, și cred că poate fi soluționat în instanța de judecată unde există căi de atac. Înțeleg că sunt și exercitate în timp real, în care vorbim, de către instituția afectată. Situația acestor televiziuni în trustul Intact nu este ușoară, însă vreau să vă atrag atenția că sunt și alte televiziuni în România în acest moment care se află într-o criză financiară extrem de gravă, și aici nu pot să nu subliniez cazul TVR. Ne place sau nu ne place această televiziune, ea este una de utilitate publică, servește statul român  și cred că ar trebui să ne preocupe această soartă, și a televiziunii române.”, a comentat liderul PNL.

Citește și: O celebră jurnalistă din România a încetat din viață la numai 36 de ani

Chestionată cu privire la declarațiile președintelui României, co-președintele liberal susține că sunt cele ale unui șef de stat interesat de a preveni orice derapaj.

În ceea ce privește declarațiile domnului președinte, cred că trebuie privite exclusiv din perspectiva preocupărilor firești pe care un președinte de țară le are, pentru a asigura echilibrul, dacă pot să-i spun așa, în societate, și pentru a-și exercita atribuțiile conform prerogativelor constituționale. Urmăresc însă cu interes cum se va finaliza această situație, că nu i-aș spune nici polemică, nici dispută, această situație... Mai mult de atât cred că omul politic nu ar trebui să comenteze. Cred că aceste comentarii pe care le-am făcut, în cheia în care soluția vine de la instanțe și urmărim cu interes un deznodământ din partea acestora, cred că nu ar trebui să comentez.

Sunt și alți oameni politici care au simțit nevoia să comenteze mult mai mult această speță, în opinia mea cred că nu era cazul, dar fiecare – că tot se vorbește de libertate de exprimare la două fraze în România în ultima vreme – cred că poate să spună orice pro sau contra unui subiect.”, a  spus Alina Gorghiu.

Citește și: ANAF dă lovitura finală Antena 3: Nu mai e cale de întoarcere

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.