Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu îi judecă pe violatorii din Vaslui: Încă am încredere că justiția îi va pedepsi

gorghiu

După ce Dan Negru a criticat femeile din politică pentru faptul că nu au luat atitudine în cazul violatorilor din Vaslui, liderul PNL Alina Gorghiu își exprimă părere despre cel mai mediatizat caz în România.

”Încă am încredere că justiția îi va pedepsi pe vinovați în cazul de la Vaslui. Ca politician, nu-mi permit să critic deciziile magistraților. Regret, însă, că victima trece prin momente grele chiar și după incident. Din păcate, cazul acesta ne dezvăluie și o problemă de mentaliate: faptul că în anumite comunități, în special în mediul rural, oamenii tind să învinovățească femeia atunci când ea este victima violenței. Statul are un rol extrem de important în a corecta această percepție: educația este extrem de importantă – nu întâmplător, astfel de violențe, dar și prejudecățile din jurul lor sunt mai des întâlnite în comunitățile cu un nivel de educație redus. Pe de altă parte, autoritățile statului trebuie să pună în aplicare legea și să sancționeze fără excepție derapajele. Doar așa, oamenii vor înțelege că nu putem tolera agresivitatea în nicio situație.

N-aș vrea să cădem în capcana de a condamna o întreagă comunitate sau societatea în ansamblul ei. Revolta pe care o vedem ca urmare a mediatizării acestui caz arată, totuși, că societatea noastră respinge comportamentele deviante și reacționează absolut normal în fața nedreptății.”, e mesajul lui Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.