Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu intervine în scandalul momentului: 'Să ajungem la cele mai sănătoase angajamente'

facebook
alina gorghiu

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Timişoara, că nu îşi doreşte ca subiectul familiei tradiţionale să fie folosit ca "temă urâtă, de campanie electorală'', adăugând că în această privinţă ar trebui să se ajungă la ''cele mai sănătoase angajamente''. ''Aş vrea să cred că nimeni nu are interes să facă din această temă (a familiei tradiţionale, n.r.) o temă urâtă de campanie electorală, ci trebuie să dezbatem şi să ajungem la cele mai sănătoase angajamente şi concluzii (...) Cred că în acest moment trebuie să respectăm legislaţia în vigoare, iar PNL a spus-o de multă vreme că are un angajament ferm pentru familia tradiţională, pentru că respectăm Codul civil care spune foarte clar că o căsătorie este valabilă între un bărbat şi o femeie'', a afirmat Alina Gorghiu, răspunzând unei întrebări a presei.

Potrivit liderul PNL, acest lucru nu înseamnă că ''nu trebuie să existe forme de protecţie pentru minorităţi''. Gorghiu a mai adăugat că îşi doreşte ca toate aceste discuţii să se poată purta civilizat, într-un cadru în afara campaniei electorale. ''În momentul în care aduci o asemenea temă în campania electorală, ea nu va fi folosită pentru interesul public, ci ca temă de campanie de genul unii împotriva altora'', a conchis Gorghiu. În iulie, CCR a constatat că propunerea legislativă cetăţenească de revizuire a Constituţiei, referitoare la faptul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, îndeplineşte condiţiile privind exercitarea iniţiativei.

Pe 23 mai, Coaliţia pentru Familie a depus la Senat o propunere legislativă de revizuire a Constituţiei, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, iniţiativa fiind semnată de 3 milioane de cetăţeni. După ce a fost înregistrată la Senat, ea a fost prezentată, pe 7 iunie, în Biroul permanent şi transmisă la CCR pentru verificarea respectării dispoziţiilor constituţionale. Potrivit Coaliţiei pentru Familie, această propunere legislativă de revizuire a Constituţiei are ca scop protejarea explicită a familiei şi a drepturilor părinţilor. Formularea propusă pentru art. 48 alin. 1 din Constituţie este: ''Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor''. Actualul text al Constituţiei se referă la căsătoria dintre soţi.

Iniţiatorii propun ca referendumul naţional pentru modificarea Constituţiei în acest sens să se desfăşoare odată cu alegerile parlamentare, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.