Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu va fi AUDIATĂ la ÎCCJ

breaking news

Președintele PNL, Alina Gorghiu, va fi audiată în dosarul Turceni - Rovinari, la ÎCCJ, dosar în care sunt judecați Victor Ponta și Dan Șova. Acolo s-au prezentat, vineri dimineață, fostul premier Victor Ponta, dar și fostul ministru Dan Șova.

La ultimul termen, care a avut loc pe 16 septembrie, avocații unuia dintre inculpații în dosar, Laurențiu Ciurel, au cerut audierea liberalei.

Alina Gorghiu a reprezentat Electrica într-un proces civil cu CE Rovinari.

Contactată atunci de un post de televiziune, Alina Gorghiu a spus că habar nu are despre ce este vorba, dar că nu va refuza să se prezinte în fața instanței.

Alți doi miniștri tehnocrați sunt în drum spre partide pentru o candidatură la parlamentare


"Au fost situații în care am mai făcut acest lucru. Nu exclud ca, pe viitor, să se întâmple să mai fie nevoie de explicațiile mele în alte spețe. Este un cadou frumos să știu că de ziua mea îl obsedează numele meu pe domnul Ponta. Nu este zi de la Dumnezeu ca să nu-mi menționeze numele într-o formă sau alta. Bănuiesc că decizia judecătorului este luată în cunoștință de cauză", afirma Alina Gorghiu, la un post de televiziune.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul "Rovinari — Turceni" pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ''Șova și Asociații'', Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA ''Șova și Asociații'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.