Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu Pippidi atacă SRI-ul: Detalii despre implicarea spionilor în alegeri şi politică

SRI

SRI-ul este una dintre cele mai atacate instituţii în ultima vreme. Oamenii politici cu probleme penale spun că cei de la Serviciul Român de Informaţii se implică în "fabricarea" unor dosare la DNA.

Ambiţiile tehnocraţilor, implicarea servicilor, dar şi controversatul vot prin corespondenţă ar putea afecta alegerile parlamentare, potrivit spuselor Alinei Mungiu Pippidi. "Pe aceasta promisiune s-au ales ei. Să organizeze corect alegerile. Și nu că își vor pregăti propria lor alegere. Problema este că în momentul în care te gandești la propria ta alegere, nu mai faci aceleaşi lucruri pe care tu te gandeşti că ar fi bine să le faci, ci începi să te gândeşti cum îmi afectează asta şansele de a fi curtat de un partid sau altul", a spus aceasta.

Citeşte şi: Protest în Piaţa Universităţii: Manifestaţie şi la Chişinău împotriva Ambasadorului SUA / VIDEO

Alegerile ar putea fi afectate şi de implicarea serviciilor secrete în întregul proces. "Ei nu vor decât să aibe, și au avut întotdeauna, un grup de oameni în politică perfect controlabili. Oamenii lor controlabili, ca Ghiţă, s-au autodemascat și trebuie creată o nouă generație", a explicat Pippidi, conform B1TV.

Nici Guvernul nu a scăpat de criticile politologul. "Asta era obligația Guvernului, pe asta aș fi pus toți banii de comunicare anul ăsta. Să le spui oamenilor din diaspora că dacă nu-și trimit scrisorile cu opţiuni, îşi pierd dreptul de vot, dacă nu locuiesc în acelaşi oraş cu ambasada. Asta trebuia să ajungă la toata lumea", a mai spus Pippidi, conform sursei citate.

Vezi şi: Declarații INCREDIBILE ale Ambasadorului SUA la Chișinău: Moldova nu e România! Are propria istorie!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.