Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu-Pippidi dă TREZIREA Opoziției: 'Lipsa de sinceritate a PSD a MOBILIZAT strada'

proteste miting gratiere

Protestele au loc pe fondul ”inabilității” de care a dat dovadă PSD, care, pe de o parte, a afirmat că nu plănuia nicio ordonanță, iar pe de altă parte a spus că nu dă înapoi de la ordonanța pe care ”nu o plănuia”, a afirmat Alina Mungiu-Pippidi, la emisiunea ”Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV.

”PSD a spus asta în același timp, ceea ce a convins lumea de lipsa lor de sinceritate. Lipsa de încredere în PSD a fost din nou confirmată în rândul unui electorat care nu s-a mobilizat la alegeri, dar s-a mobilizat acum”, a explicat Alina Mungiu-Pippidi.

În opinia sa, un factor care a dus la prezența în stradă a unui număr mare de protestatari este și ”mobilizarea făcută în presă”, care a strâns un grup de oameni cu agende diferite, ar cu o sensibilitate comună, reunind ”frontul anti-PSD”.

Citește și: Cristian Tudor Popescu îl UMILEȘTE pe Klaus Iohannis: 'S-a FRECAT de mulțime, e IEFTIN'

Propunerea de modificare a articolelor referitoare la abuzul în serviciu trebuia disctată deschis de la bun început, nu stabilită unilateral, printr-o ordonanță de urgență, este de părere Pippidi. ”Calmul se poate restabili făcând ce ar fi trebuit făcut de la început. Există o decizie a CCR care spune că abuzul în serviciu trebuie limitat la încălcarea legii. Nu precizează mai mult. E o chestiune tehnică. Trebuia discutat de la început deschis, nu stabilit unilateral, printr-o ordonanță de urgență”, a afirmat ea.

În prezent, există o agendă ascunsă atât în cazul Puterii, cât și în cazul Opoziției, care ne face să trăim într-un fel de ”prelungire a alegerilor”, susține Pippidi.

”PSD a interpretat că pentru că au câștigat atât de net alegerile pot să facă orice. Opoziția își imaginează că poți să mai dai alegerile în fiecare zi și partidul care a câștigat n-are niciun fel de legitimitate. Opoziția era divizată, iar ăsta e un pretext de unificare”, a mai precizat aceasta, la Realitatea TV.

Noi proteste față de proiectele de ordonanţă de urgență privind graţierea şi modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală au avut loc duminică seară atât în marile oraşe din ţară, cât şi în Diaspora. În Capitală, protestatarii s-au întâlnit la ora 17:00 în Piaţa Universităţii, de unde au pornit în marș spre Guvern, iar de acolo către sediul PSD, unde au strigat lozinci anti-Dragnea, anti-Guvern și pro-DNA. Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat, timp de 15 minute, protestatarilor din Piața Universității, din București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.