Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu Pippidi detonează scandalul Hexi Pharma:'Statul, capturat de crima organizată'

AlinaMungiuPippidi

Noi declarații incendiare în dosarul Hexi Pharma. Alina Mungiu Pippidi detonează bomba și lansează o teorie uluitoare.

Alina Mungiu-Pippidi a declarat că neregulile din cazul Hexi Pharma arată cât de capturat este statul de crima organizată. Totodată, aceasta a mai spus că în România nu există instituţia controlului şi a punctat că statul este stăpânit de interese private. Întrebată cum vede cazul, Pippidi a declarat că aceasta anchetă nu face decât să arate lipsa totală de încredere în instituţiile statului. "Mi se pare că acest caz este esential pentru înţelegerea problemei numarul 1, adică totala lipsa de încredere în institutii, ai fi zis ca dupa prezidentiale, putem reabilita institutii. Se presupune ca substantele ar trebui sa te faca bine, multe din lucruri nu sunt verosimile. Niciun control nu se face, nu există instituţii de control(...)", a spus Pippidi la Realitatea TV.

Citește și: Anunţ îngrijorător al specialiştilor din sănătate: Cinci alimente care grăbesc îmbătrânirea

Aceasta a mai spus că în România trebuie reabilitat controlul şi a mai punctat că statul este capturat de interese private. "Noi nu suntem capabili sa aplicăm standarde europene si de aici lipsa de incredere. În România trebuie reabilitat controlul. Chiar daca increderea in guvernare este cum este si in acest sens am facut cererea asta catre SRI sa desecretizeze documentele cu privire la calitatea dezinfectantilor.(...) Exista o baza legală pentru asta", a spus Pippidi. Nu în ultimul rând, Pippidi a mai punctat, făcând referire la publicaţia "Gazeta Sporturilor" care a dezvăluit neregulile din cazul Hexipharma, că o gazetă sportivă este mai puternică decât instituţiile statului.

Citeşte şi: Alina Mungiu Pippidi atacă SRI-ul şi spune ce se întâmplă, de fapt, cu Klaus Iohannis

"Ei au fost mintiti acum, dar acum de cand a inceput ancheta asta au fost iar mintiti. Fostul ministru al Sănătăţii a început controalele, iar apoi au fost stopate.(...). Institutiiile statului roman sunt capturate de interese private. O gazetă sportivă este mai tare ca instituţiile statului. Vedeţi, va spun inca o data, nu se controlează nimic. Nu s-a recunoscut. Cazul Hexiparma ne arata cat de mare este crima organizată, cât de capturat este statul", a încheiat Pippidi.

Citeşte şi: Stelian Tănase spune tot adevărul: Dan Condrea era doar păpușa, ținută de alte personaje

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.