Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alt ATAC terorist şochează mapamondul. Cel puţin 35 de oameni au murit

talibani

Talibanii au atacat duminică un spital într-un district izolat din provincia Ghor în centrul Afganistanului, omorând 35 de civili, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, confirmând informaţii din surse locale, transmite AFP, potrivit agerpres.

"Este o crimă împotriva umanităţii", a declarat presei Shah Hussain Murtazawi, care nu a precizat dacă victimele sunt pacienţi sau membri ai personalului.

Citeşte şi: PANICĂ în Elveţia. Un bărbat a ieşit cu drujba şi a atacat la întâmplare. Există cinci victime - FOTO

Mai multe informaţii au început să circule duminică despre acest atac, care a avut loc în timp ce talibanii au cucerit districtul Taywara după câteva zile de lupte, dar informaţiile au fost deosebit de dificil de verificat din cauza distanţei până la această regiune.

Cu atât mai mult cu cât, după ce au ocupat districtul, "talibanii au dărâmat stâlpii de telefonie, tăind liniile", a declarat duminică pentru France Presse purtătorul de cuvânt al guvernatorului provincial, Abdul Hai Khatibi, care nu avea informaţii exacte cu privire la situaţia din spital.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al poliţiei provinciale, Mohammad Iqbal Nezami, a afirmat că, "după ce au luat sub control centrul districtului, talibanii au dat foc la spital şi au ucis medici şi pacienţi".

Citeşte şi: Moscova mută o piesă importantă în şahul diplomatic cu SUA. Ambasadorul care ŞTIE TOT este retras din funcţie

La Kabul, Ministerul Sănătăţii a recunoscut de asemenea că nu poate stabili un bilanţ precis, susţinând că, potrivit "unui membru al consiliului provincial, două infirmiere şi mai mulţi pacienţi" au fost ucişi.

Talibanii au negat că au atacat spitalul şi au acuzat "o lovitură aeriană".

Ei au revendicat luni un atentat cu maşină-capcană în centrul Kabulului, care a făcut 26 de morţi şi 41 de răniţi într-un cartier şiit al capitalei, potrivit unui ultim bilanţ anunţat de preşedinţia afgană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.