Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alte două demisii la vârf în PSD/ surse

psd

Şirul demisiilor la vârful PSD continuă după demisia forţată a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte executiv al partidului.

Este vorba de Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui şi Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş.

Citeşte şi : DNA: Judecătoarea din cauza Rarinca nu a fost IMPARŢIALĂ/ STENOGRAME BOMBĂ

Gestul lor survine după cele ale lui Paul Stănescu, vicepreşedinte naţional al partidului şi preşedinte al PSD Olt, Andrei Dolineaschi, preşedinte al PSD Botoşani (dar nu şi din funcţia de secretar general) şi Niculae Bădălău, preşedintele PSD Giurgiu.

Potrivit unor surse din cadrul partidului în curând am putea asista şi la alte astfel de gesturi.

Citește și: Ludovic Orban: 'Livia Stanciu trebuie să demisioneze'

Toţi demisionarii susţin că Liviu Dragnea trebuia păstrat în funcţia de preşedinte executiv în ciuda condamnării în Dosarul Referendumului, un dosar care în opinia lor ar fi unul politic şi că practic a fost condamnat tot partidului şi nu doar o persoană.

Citește și: Rusia lovește dur în România: A declarat indezirabile 5 personalități / DOCUMENT

UPDATE - PSD Maramureş transmite într-un comunicat remis redacţiei stiripesurse.ro că în fapt liderul lor şi-a pus funcţia la dispoziţia CExN:

În urma ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, care a avut loc miercuri, în București, liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că reprezentanții social-democraților știu să dea dovadă de solidaritate și atunci când este vorba de a fi alături de colegii de partid și atunci când este vorba de susținerea programelor și proiectelor de guvernare.

Vreau, în primul rând, să îi felicit pe colegii mei de partid și pe președintele PSD, Victor Ponta, pentru înțelepciunea de care au dat dovadă în luarea deciziei de ieri. Susțin în proporție de 100% decizia luată de Comitetul Executiv Național al PSD privind desemnarea domnului Liviu Dragnea în poziția de coordonator al ofertei politice a PSD pentru intervalul 2016 – 2020. Totodată, PSD rămâne astfel o echipă unită, care își propune ca obiectiv politic imediat câștigarea alegerilor locale din 2016, ca o bază solidă pentru alegerile parlamentare din toamna anului viitor. Am văzut și apreciat, totodată, în ședința Comitetului Național Executiv al PSD, gestul de solidaritate făcut de președinții organizațiilor județene, față de decizia nedreaptă a instanței de condamnare a președintelui executiv, Liviu Dragnea, în cazul referendumului din 2012”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

 

Liderul județean al PSD a arătat că președinții de organizații județene au datoria de a întări PSD în fiecare județ. ”Cei mai mulți dintre președinții de organizații județene au înțeles că, dacă un membru al echipei plătește cu funcția politică pentru o campanie electorală pe care am făcut-o cu toții, atunci solidaritate înseamnă să plătim toți. Personal, și eu mi-am pus mandatul la dispoziția Comitetului Executiv Național, chiar dacă în 2012 nu eram președinte al organizației PSD Maramureș și nu am condus campania electorală la referendum. Am înțeles însă, suficient de clar, în urma apelurilor lansat de președintele Victor Ponta și de Liviu Dragnea, că nu facem, în acest fel, decât să slăbim partidul. Avem ca principală responsabilitatea menținerea PSD ca cel mai important partid politic al României. Fac un apel către colegii care au făcut deja pasul de a-și depune demisiile, respectiv președintele PSD Olt, Paul Stănescu și președintele PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău, de a-și reconsidera poziția. Este momentul să dăm dovadă de unitate, în ciuda tuturor piedicilor pe care încearcă să ni le pună adversarii politici”, a precizat liderul județean al PSD, Gabriel Zetea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.