Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Am acționat Sky News în judecată. Haideți să îi atingem la buzunar/ DOCUMENT

JUDECATA SKY NEWS BODU

Astăzi am depus la instanţa competentă (în cazul meu, Judecătoria Sectorului 2 București) cererea de chemare în judecată a postului TV britanic Sky News, prin care le-am solicitat despăgubiri morale de 100.000 de lei.

Vezi și: SUA ar putea fi aruncate-n aer: Aproape 15.000 de documente ale lui Clinton vor fi DESECRETIZATE

Așa cum am promis, pun acţiunea la dispoziţia tuturor celor interesaţi, care o pot folosi drept model (cu adaptarea ei la situaţia personală a fiecărui petent, desigur). Haideți să îi atingem acolo unde îi doare cel mai tare: la buzunar!

Cu cât mai multe acțiuni, cu atât mai mari șansele să îi băgăm în faliment, ca să le iasă pe ochi minciunile proferate la adresa românilor.

Reiterez faptul că instanțele din România sunt competente să judece acțiunea, iar o eventuală hotărâre de condamnare la plata de daune-interese este recunoscută de drept în Marea Britanie și, deci, executorie automat (cel puțin cât încă este membră a Uniunii Europene).

VEZI AICI ACȚIUNEA DEPUSĂ ÎN INSTANȚA

CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ

a pârâtei Sky News Limited, înregistrată în registrul companiilor sub nr. 09591953, cu sediul înregistrat în Frant Way, Isleworth, Middlesex, TW7 5QD, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, care operează postul TV Sky News, prin care solicit acordarea sumei de _________ (___________) de lei (RON) cu titlu de daune-interese, pentru acoperirea prejudiciului nepatrimonial (moral) încercat de subsemnatul prin difuzarea unui material video defăimător.

I.          Fapta ilicită și autorul acesteia, vinovăția și legătura de cauzalitate dintre faptă și prejudiciu

În fapt, în data de 9 septembrie 2016, postul TV britanic Sky News, operat de pârâtă, a difuzat o așa-zisă anchetă de presă (fapta ilicită), realizată în România de o echipă de jurnaliști ai acestui post, coordonată de RAMSAY Stuart (autorul faptei ilicite). Acesta din urmă este prepus al pârâtei care, de altfel, s-a solidarizat expres cu prepusul-autor al faptei, printr-un comunicat al unui purtător de cuvânt publicat în ziarul britanic The Guardian, care face o analiză a cazului: „Stuart Ramsay este unul din jurnaliștii noștri cei mai experimentați și tenace, cu o experiență îndelungată în realizarea de materiale jurnalistice în toate colțurile lumii. El a realizat o anchetă solidă despre traficul de arme din România și Sky News își asumă materialul fără rezerve” (anunțul poate fi văzut la adresa https://www.theguardian.com/media/2016/aug/10/sky-news-defends-report-on-gun-running-amid-claims-of-faked-meeting).

În respectivul material video, trei cetățeni români, SZANTO Aurelian-Mihai, PÁNTICS Attila-Csaba şi PANTICS Levente, cu fețele acoperite de cagule și ochelari de soare, sunt prezentați ca fiind traficanți de arme de foc militare aduse din Ucraina și livrate Europei de vest, dispuși să le  vândă oricărui cumpărător, inclusiv teroriștilor Statului Islamic. Szanto Aurelian-Mihai era translatorul și așa-zisul intermediar, iar ceilalți doi erau așa-zișii vânzători. Pentru a mări efectul emoțional al filmării, materialul intercalează prezentările armelor, realizate de respectivii cetățeni români, cu scene ale atentatului terorist islamist împotriva redacției săptămânalului parizian Charlie Hebdo, menționând în același timp că, în prezent, cele mai multe victime ale atentatelor teroriste se produc nu prin folosirea explozivilor, ci a armelor de foc, mai ales a bine-cunoscutei AK-47 (Automat Kalașnikov), precum și cu declarații ale unor oficiali ai Agenției Naționale Anti-Crimă din Regatul Unit cu privire la pericolul unor astfel de livrări de armament (materialul video poate fi vizionat la adresa https://www.youtube.com/watch?v=eJxKBdMYbtY).

VEZI AICI ACȚIUNEA DEPUSĂ ÎN INSTANȚA

Din cercetările efectuate de parchet a rezultat că investigația jurnalistică prezentată a fost, de fapt, o acțiune regizată, fără nicio legătură cu realitatea, menită să manipuleze publicul destinatar al filmării. Cităm în continuare din comunicatul DIICOT, conform căruia, la începutul lunii iulie 2016, Szanto Aurelian-Mihai, cetățean român rezident în Marea Britanie de mai mulți ani, a fost contactat telefonic de către un jurnalist britanic, pe care-l cunoscuse anterior, care i-a propus să lucreze ca translator pentru postul de televiziune britanic. Respectivul jurnalist i-a spus că intenționează să realizeze un documentar despre traficanții de arme și i-a cerut să găsească persoane dispuse să prezinte arme de foc. Deși Szanto Aurelian-Mihai a replicat::::: VEZI RESTUL ACȚIUNII AICI

un articol de Sebastian Bodu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.