Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amănunte incendiare din dosarul lui Gheorghe Ştefan Pinalti: 'Negocia şpaga în chiloţi'

Inquam Photos / Octav Ganea
Gheorghe Stefan Pinalti

Ies la iveală amănunte incendiare dintr-un dosar celebru de la DNA. Unul dintre apropiaţii Elenei Udrea, celebrul fost primar, Gheorghe Ştefan Pinalti ar fi negociat şpaga în chiloţi. Cum s-a ajuns la o asemenea situaţie nemaiîntâlnită?

Citește și: Un nou protest de amploare anunţat duminică: Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa în stradă

Procurorii DNA au trimis recent în judecată dosarul ”Poșta Română 8” în care sunt protagoniști fostul edil al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan zis și Pinalti, Mihăilescu Dragoș Cosmin, directorul Fabricii de Timbre, entitate fără personalitate juridică, afiliată Companiei Naționale Poșta Română (CNPR), Marian Constantinof, om de afaceri apropiat al fostului edil, directorul Direcției dezvoltare din cadrul CNPR, Mihai Chebac, și Dorin Laurian Firuti, administratorul societății Romkuvert, firmă introdusă artificial în circuitul prin care trebuiau ”storși” bani de la Poșta în interesul lui Ștefan.

Anchetatorii DNA au stabilit, potrivit actelor din dosar că, ingineria financiară pusă la cale de Ștefan în vara anului 2009 împreună cu prietenul său, Marian Constantinof, avea menirea de a-i aduce fostului primar sume considerabile de bani, scrie vocea.biz. Procurorii notează în dosar că procedura organizată de Fabrica de Timbre a fost manipulată astfel încât să fie câștigată de societatea Nemar Building, o firmă în care asociat și administrator figurează Bogdan Iulian Neacșu, un interpus al lui Marian Constantinof.

Citește și: DOLIU Simona Halep, cu ochii în lacrimi: Veste teribilă primită în Statele Unite

Omul de afaceri a relatat că Gheorghe Ştefan, în discuţiile pe care le-a purtat cu el i-a spus că a negociat şi a «obţinut politic» dreptul de a pune anumiţi oameni în Ministerul Economiei, Ministerul Comunicaţiilor şi Ministerul Apelor şi. Ca dovadă a celor susţinute de Gheorghe Ştefan, a mai spus acesta, este şi faptul că ”o echipă întreagă de apropiaţi sau cunoscuţi ai săi din Piatra Neamţ a fost angajată la CN Poşta Română SA (C.N.P.R.), în funcţii de conducere”. Constantinof a dezvăluit procurorilor că marea majoritate a întâlnirilor lui Ștefan au avut loc la Hotelul Marshal. "De multe ori mă chema dis de dimineaţă şi ajungeam să stau cu el de vorbă de abia noaptea, când mă lua la el în cameră. Îmi amintesc că de cele mai multe ori se dezbrăca în chiloţi, se aşeza în fotoliu să asculte ce-i spun şi îl lua somnul; îl lăsam până începea să sforăie şi apoi mă îndreptam spre uşă, iar când mişcam clanţa imediat se trezea şi mă întreba ceva de genul: Şi acum cum facem?; vreau să spun că nu-l interesau detaliile de business, ci doar câţi bani îi reveneau. M-am mai întâlnit cu Gheorghe Ştefan şi la hotelul lui Mitică Dragomir, Cristal Palace", se mai arată în declarația existentă în volumele dosarului transmis instanței, mai spune sursa citată.

Citește și: Ministrul Justiției anunță: Ancheta în cadrul OUG 13 poate continua! În ce limite

Referitor la schema de influență a edilului în acest caz Constantinof spune că Ștefan era pregătit să intervină inclusiv la ministrul Gabriel Sandu. "Gheorghe Ștefan mi-a spus că urma să intervină inclusiv la ministrul Gabriel Sandu, dar nu numai la acesta, ci și la reprezentanții CNPR. Gheorghe Ștefan ocupa o funcție importantă în partid și a numit mai mulți apropiați sau cunoscuți ai săi în funcții cheie, inclusiv în CNPR. El mi s-a lăudat că deține controlul inclusiv al CNPR", spune Constantinof, mai scrie Vocea.biz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.