Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Franţei acordă o diplomă pentru promovarea valorilor sportive Federaţiei Române de Handbal

minge handbal

Ambasada Franţei în România va acorda o diplomă pentru promovarea handbalului, a valorilor sportive şi a spiritului prieteniei, solidarităţii şi fair-play-ului Federaţiei Române de Handbal, informează un comunicat al misiunii diplomatice transmis Agerpres. Evenimentul va avea loc în cadrul unei recepţii oferite de ambasadorul Franţei în România, François Saint-Paul, la Reşedinţa Franţei, luni, în prezenţa oficialilor Federaţiei Române de Handbal, a unor jucători ai echipei naţionale şi a altor personalităţi din lumea sportului.

Distincţia este acordată în contextul organizării celei de-a 25-a ediţii a Campionatului Mondial de Handbal masculin în Franţa, care se desfăşoară între 11 şi 29 ianuarie. "Mândră şi onorată să organizeze anul acesta, pentru a treia oară, Campionatul Mondial de Handbal masculin, Franţa s-a angajat să le asigure tuturor iubitorilor acestui sport un eveniment fenomenal şi totodată, prin diplomaţia sa sportivă, să recunoască meritele celor care, dincolo de a promova un sport sau altul, şi-au asumat vocaţia de a răspândi valorile fundamentale ale sportului şi spiritul sportiv", a declarat ambasadorul Franţei François Saint-Paul cu privire la acest eveniment, citat în comunicat.

După 1970 şi 2001, Franţa, care se bucură de o mare experienţă în organizarea evenimentelor sportive internaţionale, a devenit responsabilă, pentru a treia oară, cu organizarea Campionatului Mondial de Handbal masculin. Franţa şi-a dorit un eveniment care să rămână în memoria colectivă, atât pentru spectacolul sportiv, cât şi pentru ambianţa festivă, amicală. Cu ocazia acestui eveniment, Ambasadorul Franţei va propune invitaţilor un tur virtual al marilor arene sportive din cele opt oraşe, Paris, Nantes, Rouen, Metz, Lille, Albertville, Montpellier şi Brest, care s-au pregătit să îi primească pe sportivii din 24 de ţări, cât şi pe suporterii lor, mai precizează sursa citată.

O premieră în istoria competiţiei este faptul că unele meciuri vor fi arbitrate de femei. Surorile Julie şi Charlotte Bonaventura, din Franţa, vor arbitra în premieră la Campionatul Mondial de handbal masculin, în coerenţă cu politica Franţei de profesionalizare a sporturilor feminine şi de promovare a unei mai mari deschideri a meseriilor din lumea sporturilor către femei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.