Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, prima reacție după modificările la legile justiției. Ton total diferit față de Ambasada SUA

paul brummell

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti îşi exprimă speranţa că orice modificări în domeniul Justiţiei vor avea "rolul de a sprijini şi dezvolta progresul important realizat de România, în ultimii ani, în lupta împotriva corupţiei".

"Este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislaţia proprie, în conformitate cu Constituţia şi cu procedurile parlamentare", se arată într-un punct de vedere al misiunii diplomatice transmis la solicitarea AGERPRES

Ambasada Regatului Unit face referiri, în acest context, la independenţa şi eficienţa instituţiilor judiciare române şi la recomandările Mecanismului de Cooperare şi Verificare. 

"Sperăm că orice modificare adusă sistemului de Justiţie are rolul de a promova independenţa şi eficienţa operaţională ale instituţiilor judiciare şi ale statului de drept, luând în considerare recomandările Mecanismului de Cooperare şi Verificare al UE. Sperăm, de asemenea, că astfel de amendamente vor include o consultare largă cu toate părţile relevante", precizează ambasada.

Ponta, ieșire spectaculoasă la Parlament. Un nou atac la Guvernul Tudose: Dacă nu există altă opoziție, fac eu


Totodată, misiunea diplomatică aminteşte şi progresul României în domeniul luptei anticorupţie. 

"Sperăm că orice modificări au rolul de a sprijini şi dezvolta progresul important realizat de România în ultimii ani în lupta împotriva corupţiei şi pentru consolidarea statului de drept, prin realizările unor instituţii precum DNA", mai arată Ambasada Marii Britanii la Bucureşti. 

Proiectul de modificare a legilor Justiţiei a fost publicat miercuri pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Amintim că Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a afirmat, referindu-se la propunerile de modificare a legilor justiţiei, că SUA au luat la cunoştinţă de acestea cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar şi că statul de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.