Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada României la Londra organizeaza Ceremonia de decorare a profesorului emerit Dennis Deletant

Ambasada Londra

Ambasada României la Londra organizeaza Ceremonia de decorare a profesorului emerit Dennis Deletant

 

content-image

Ceremonia de decorare a profesorului emerit Dennis Deletant cu Ordinul

Steaua României în grad de Ofiţer

 

 

 

 

La 25 noiembrie a.c., Ambasada României la Londra va organiza ceremonia de decorare a domnului Dennis Deletant, profesor emerit în cadrul Şcoli de Studii Slavone şi Est Europene a University College London (SSEES), cu Ordinul Steaua României în grad de Ofiţer. Distincţia a fost acordată, la 24 octombrie a.c., de către preşedintele României, domnul Klaus-Werner Iohannis, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută la promovarea istoriei şi limbii române şi pentru înţelegerea şi interesul profund manifestate faţă de civilizaţia românească.

 

Decorația va fi înmânată de către E.S. dl Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, într-o ceremonie care va avea loc la Institutul Cultural Român din Londra, în prezența unor membri de marcă ai mediului academic britanic și ai comunității românești din Marea Britanie.

Absolvent al SSEES în 1968, cu o licenţă în limbi şi literaturi romanice (latină), specializat în literatura românească veche, Dennis Deletant devine, începând cu 1 octombrie 1969, membru al corpului didactic al prestigioase universităţi. Devenirea sa profesională şi personală vor fi intrinsec conectate, din acest moment, de România. Legăturile cu spaţiul românesc, care au debutat la mijlocul anilor şaizeci, atunci când a participat, ca bursier al British Council, la cursurile de vară de la Sinaia, au continuat de-a lungul deceniilor viitoare, timp în care expertiza asupra istoriei României cunoaşte o schimbare de traiectorie, dinspre interesul iniţial acordat perioadei medievale, spre istoria contemporană şi recentă.

Autor al numeroase monografii şi studii, profesorul Dennis Deletant s-a remarcat, de asemenea, de-a lungul întregii sale activităţi academice şi ştiinţifice, printr-un efort continuu de reprezentare a României de o manieră obiectivă, contribuind la promovarea unei imagini pozitive a istoriografiei româneşti în mediul academic internaţional şi la sprijinirea eforturilor de reclădire a societăţii ştiinţifice şi civile româneşti, după 1989. Distinsul istoric este Doctor Honoris Causa al Universităților din Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș și Iași, precum și Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic.

Profesorul Deletant activează, începând din 1 august 2011, ca profesor asociat ‘Ion Rațiu’ în studii românești la Georgetown University din Washington.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.