Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA îndeamnă Chişinăul să se protejeze împotriva propagandei ruse

Chisinau

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chişinău consideră că Republica Moldova trebuie să-şi consolideze securitatea informaţională, în condiţiile în care buletinele de ştiri şi emisiunile ruseşti distorsionează mesajul public din Republica Moldova prin propagandă şi jumătăţi de adevăr, relatează miercuri Radio Chişinău, conform agerpres.

În acest sens, misiunea diplomatică americană citează un raport al Asociaţiei Presei Independente din Chişinău, în care au fost monitorizate mai multe posturi de televiziune din Federaţia Rusă, retransmise în Republica Moldova, şi care confirmă acest lucru.

Citeşte şi: O echipă de geologi a fost răpită în Nigeria

Concluzia raportului menţionat este că posturile tv ruseşti monitorizate transmit mesaje propagandistice şi manipulează constant opinia publică, abordând subiectele sensibile exclusiv din perspectiva vinovăţiei Occidentului, în primul rând a SUA, NATO şi UE în escaladarea conflictelor militare şi, în general, în tot ce se întâmplă negativ în regiune sau în lume.

În parlamentul moldovean a fost depus un proiect de lege privind securizarea spaţiului informaţional al republicii, iniţiativă care se referă însă doar la limitarea retransmisiei emisiunilor de ştiri şi informativ-analitice, produse de instituţiile media din Rusia.

Pentru combaterea propagandei ruse, Republica Moldova ar putea beneficia, alături de alte ţări, de asistenţă financiară din partea Fondului SUA pentru contracararea influenţei ruse (Countering Russian Influence Fund - CRIF), potrivit portalului Deschide.md.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.