Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Franței la București, despre statul de drept: 'Șantier ÎN LUCRU'

www.ziuaconstanta.ro
Francois Saint-Paul, ambasador Franța

Problema statului de drept nu este una românească, ci priveşte toate ţările, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul.

"Problema statului de drept nu este una românească, nu este o chestiune naţională, este o chestiune internaţională şi europeană. Pentru că această construcţie a statului de drept este o necesitate pentru a participa la un proiect european", a spus diplomatul.

Citește și: LOVITURĂ pentru fostul ministru al Energiei: Constantin Niță, condamnat la închisoare CU EXECUTARE

În opinia sa, construcţia statului de drept este un "şantier în lucru". "Din ce am văzut, nu vorbim de un subiect arzător care există doar în România. Există peste tot. Pe mine mă interesează ce interesează pe toată lumea - să nu ne întoarcem în trecut, important este, în primul rând, viitorul", consideră ambasadorul Franţei.

Ambasadorul a arătat, în contextul emiterii, la începutul anului, a Ordonanţei 13 referitoare la graţiere, că important este viitorul.

"Au fost reacţii şi de pe alte continente şi o reacţie foarte clară a Comisiei (Europene - n.r.) la nivel de preşedinte şi de vicepreşedinte. Important este viitorul. Preşedintele Juncker a venit în România pentru a sublinia sprijinul european şi acest lucru este foarte important", a menţionat el.

Citește și: Caz halucinant în România: FBI, implicat în arestarea unui fost militar care pretinde că e spion CIA

Potrivit acestuia, "consolidarea statului de drept nu are de-a face doar cu lupta anticorupţie, este un fenomen mai larg".

"Corupţia este un simptom. Chestiunea care este importantă peste tot, nu doar în România, este cea a statului de drept, a competenţei, chestiunea capacităţii de a duce la capăt proiecte. (...) În România, ca şi în alte părţi, această luptă pentru consolidarea statului de drept este foarte importantă şi trebuie să fie continuată. Nu spun nimic original, ci spun doar care este interesul nostru, al tuturor, iar sentimentul meu general este de încredere", a afirmat Francois Saint-Paul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.