Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul George Maior consideră vitală consolidarea flancului estic al NATO în zona Mării Negre

George Maior

Consolidarea flancului estic al NATO prin întărirea capacităţilor de descurajare ale aliaţilor în zona Mării Negre este vitală în contextul de insecuritate creat după anexarea Peninsulei Crimeea, a declarat ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, cu ocazia sărbatoririi, luni, la Washington a Zilei Armatei României, informează Ambasada României în SUA.

La recepţia organizată la Ambasada României din Washington au fost prezenţi 200 de invitaţi, printre care şi Tom Goffus, adjunctul asistentului secretarului american al apărării pentru Europa şi NATO, care a subliniat că România şi SUA împărtăşesc un parteneriat profund şi durabil. El a afirmat că România împreună cu Statele Unite Americii veghează la Marea Neagră pentru a menţine această zonă în siguranţă.

În mesajul transmis participanţilor la eveniment, George Maior a vorbit despre rolul major pe care armata română îl are în prezent pentru garantarea securităţii naţionale şi a aliaţilor, subliniind contribuţiile recente substanţiale ale ţării noastre în teatrele de război, precum şi profesionalismul şi sacrificiile uriaşe ale soldaţilor români.

De asemenea, ambasadorul României a remarcat procesul accelerat de modernizare a capabilităţilor militare, realizat cu sprijinul Statelor Unite ale Americii, în parteneriat cu industria românească de apărare, pe fondul deciziei autorităţilor române de a susţine creşterea alocaţiilor bugetare pentru apărare la 2%, conform Agerpres.

În mesajul transmis în numele secretarului apărării, James Mattis, reprezentantul Departamentului Apărării al SUA, Tom Goffus, a remarcat contribuţia excepţionala a României în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, în parteneriat cu forţele armate ale Statelor Unite ale Americii, eforturile de modernizare ale armatei României, precum şi sacrificiul excepţional al militarilor români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.