Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul George Maior,întâlnire cu Rob Wittman,şeful unui subcomitet al Camerei Reprezentanţilor

George Maior

Ambasadorul George Cristian Maior a avut vineri o întâlnire cu președintele Subcomitetului pentru putere maritimă și proiecția forțelor al Camerei Reprezentanților a SUA, congresmenul republican Rob Wittman, informează un comunicat de presă al ambasadei României în SUA, remis Agerpres. Conform sursei citate, cu prilejul întrevederii, Maior a reiterat contribuția României în plan bilateral și la nivelul NATO, evidențiind decizia de alocare a 2% din PIB pentru cheltuieli în domeniul apărării, precum și de dezvoltare a capabilităților forțelor armate române.

"Congresmenul Rob Wittman a evidențiat susținerea sa pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu România, apreciind calitatea de aliat constant al țării noastre. De asemenea, a apreciat în mod deosebit angajamentul României pentru securitatea transatlantică, inclusiv găzduirea facilității de apărare împotriva rachetelor balistice la Baza Militară Deveselu, precum și contribuția la eforturile conjugate de contracarare a amenințărilor de securitate comune", arată comunicatul ambasadei României la Washington.

Potrivit sursei menționate, în context, cei doi oficiali au reliefat importanța Inițiativei de Reasigurare Europeană, congresmenul Rob Wittman "reiterând sprijinul ferm pentru continuarea acesteia, precum și pentru o prezență rotațională relevantă a forțelor americane pe întreg flancul estic al NATO". "De asemenea, a împărtășit perspectiva privind necesitatea unei atenții sporite asupra evoluțiilor de securitate din regiunea Mării Negre, apreciind importanța strategică a acesteia", se arată în finalul comunicatului citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.