Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Hurezeanu dezvăluie ce a anunțat Germania privind intrarea României în Schengen: 'Vedeţi cum îi convingeţi pe francezi şi olandezi' - VIDEO

enational.ro
schengen

Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu există nicio obiecţie concretă a Germaniei împotriva intrării României în spaţiul Schengen.

Prezent la o dezbatere care a avut ca temă influenţele economiei germane asupra structurii economiei româneşti, ambasadorul român a precizat că dificultăţile pe care ţara noastră le are de parcurs pentru aderarea la Schengen sunt mai degrabă exprimate în mediul politic şi diplomatic.

Citește și: Secretele Angelei Merkel! Detalii interesante despre căsnicia acesteia

"Eu nu ştiu să existe o obiecţie concretă a Germaniei împotriva intrării României în spaţiul Schengen. Nu a fost exprimată niciodată nicio obiecţie în mod concret. Se exprimă la nivelul discuţiei politice şi diplomatice următoarea idee - 'tehnic şi şi politic sunteţi compatibili cu spaţiul Schengen, sunt însă dificultăţi de parcurs şi vedeţi, îi convingeţi pe francezi şi pe olandezi'. Aud de ani de zile asta şi din calităţile mele precedente de observator mai puţin constrâns, ca să zic aşa, al scenei politice. Mai nou observ că şi povestea cu spaţiul Schengen a intrat în tumultul acesta care transformă de la o zi la alta UE într-o arenă de lupte deschise cu rezultat neclar", a declarat Hurezeanu, potrivit Agerpres.

Acesta a mai precizat că, în opinia sa, se află în derulare o fază de pregătire a unei reforme a spaţiului Schengen.

Citește și: LOVITURĂ de proporţii pentru România! Prima ţară din Europa care REINTRODUCE VIZELE pentru români

"Preşedintele Franţei a vorbit la Bucureşti cu degetul ridicat - i se reproşau uneori germanilor că fac asta (...) dar de data asta a făcut-o preşedintele Franţei care a spus că 'oricum reformăm spaţiul Schengen şi vedem atunci ce rol veţi avea'. (...) Asta după vreo 500 de milioane deja investiţi. Deci, între timp, când vom corespunde din punct de vedere politic, nu vom mai fi apţi din punct de vedre tehnic şi o luăm de la capăt", a mai spus ambasadorul.

Emil Hurezeanu a participat sâmbătă, la Universitatea Babeş-Bolyai, la dezbaterea "Puterea economică germană şi influenţa acesteia asupra structurii economiei româneşti", care a avut loc în cadrul Festivalul de Toamnă al Economiei Germane - Herbstfest, organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.