Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Poloniei în Marea Britanie remarcă o creştere a xenofobiei după Brexit

pixabay.com
brexit

Ambasadorul Poloniei în Marea Britanie a denunţat miercuri creşterea numărului agresiunilor xenofobe în această ţară după referendumul favorabil Brexitului, consemnează AFP. 'Situaţia s-a agravat considerabil după referendumul privind Brexitul', desfăşurat pe 23 iunie, a declarat ambasadorul Arkady Rzegocki, venit să depună o coroană de flori în memoria lui Arek Jozwik, un polonez în vârstă de 40 de ani ucis după ce a fost atacat cu sălbăticie sâmbătă seara într-un cartier rău famat din Harlow, o suburbie a Londrei.

Poliţia britanică a arestat şase suspecţi adolescenţi, care între timp au fost eliberaţi condiţionat. Într-o declaraţie acordată publicaţiei The Sun, fratele victimei afirmă că poliţia a transmis familiei că Arek Jozwik a fost atacat întrucât vorbea în limba poloneză cu nişte prieteni, unul dintre aceştia fiind rănit în urma agresiunii. De altfel, poliţia a confirmat că una dintre pistele urmărite este o posibilă motivaţie de natură xenofobă. Însă evenimentul a căpătat rapid o dimensiune politică, iar guvernul polonez a anunţat că ministrul de externe Witold Waszczykowski va aborda acest subiect în întrevederea pe care o va avea sâmbătă la Varşovia cu omologul său britanic, Boris Johnson.

Reprezentanţi ai comunităţii poloneze, foarte numeroasă în Marea Britanie, s-au plâns adesea de agresiunile suferite de imigranţii polonezi, iar fostul premier David Cameron a condamnat aceste fapte în faţa Parlamentului de la Londra. Conform datelor oficiale comunicate de poliţia britanică, numărul delictelor xenofobe a crescut cu 42% în cele două săptămâni de dinaintea şi de după referendumul din 23 iunie, comparativ cu perioada similară de anul trecut, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.