Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul României în SUA face anunțul anului: 'Lucrăm intens pentru o întâlnire Iohannis - Trump'

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Marea întâlnire dintre Klaus Iohannis și Donald Trump ar putea avea loc în viitorul apropiat! Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat pentru Digi 24, că are "promisiunea" de la consilierul pe securitate naţională al lui Donald Trump că va efectua, până în luna iunie, o vizită în România. Obiectivul "cel mai semnificativ” din punct de vedere al dialogului politic bilateral la nivel strategic este însă o întâlnire între preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Donald Trump.

Chestionat dacă vor avea loc anul acesta vizite la nivel înalt, George Maior a spus că se lucrează „intens” în acest sens.

"Lucrăm intens şi aşteptăm ca noul secretar de stat să se instaleze pentru a lucra la o vizită a acestuia în zonă, sau vizite ale omologilor români aici (în SUA – n.r.). Am promisiunea de la consilierul pe securitate naţională al domnului Trump, care a mai vizitat România în 2014 şi pe care îl cunosc foarte bine, să efectueze o vizită în România pentru a înţelege mai bine complexitatea regiunii din punct de vedere al securităţii, dar şi modul în care România adaugă semnificativ la conceptul şi american şi aliat NATO de stabilitate şi de scuritate în zona Mării Negre. Deci, acest lucru sperăm să îl realizăm până în iunie", a declarat ambasadorul României în SUA.

Citește și: The Times aruncă BOMBA: Față de CINE ar trebui să protesteze românii

Maior a ţinut să precizeze că "obiectivul semnificativ" îl reprezintă o întâlnire între Klaus Iohannis şi preşedintele SUA, Donald Trump.

"Şi bineînţeles, cel mai important lucru, obiectivul nostru cel mai semnificativ din punct de vedere al dialogului politic bilateral la nivel strategic, o vizită, o întâlnire între preşedintele României şi preşedintele Americii. Este permanent pe agendă, vom vedea cum se va materializa această intenţie absolut necesară, pentru că România are ce să arate şi să pună în discuţie foarte clar cu SUA din punct de vedere al securităţii, politicii de securitate, militar, politică de informaţii, politică economică. România este un aliat foarte semnificativ şi important pentru SUA în regiune şi chiar în plan global", a mai spus George Maior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.