Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul României la Chișinău îl sfidează pe Dodon: 'Republica Moldova rămâne o prioritate strategică a României'

Romania-Moldova

Nivelul de implementare a proiectelor comune şi perspectivele de consolidare a relaţiilor dintre Republica Moldova şi România în domenii de interes reciproc au reprezentat subiectele principale discutate cu prilejul unei întâlniri, joi, între premierul moldovean Pavel Filip şi ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, relatează portalul Deschide.md şi postul Radio Chişinău.

Şeful executivului de la Chişinău a apreciat în termeni pozitivi dinamica relaţiilor bilaterale, exprimând gratitudine guvernului român pentru susţinerea constantă acordată în cadrul multiplelor proiecte de dezvoltare şi, în particular, pentru sprijinul oferit în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, se menţionează într-un comunicat difuzat joi seara de guvernul moldovean.

Citește și: Șocul anului pe piața bancară. Consilierul premierului: 'O problemă de siguranță națională'

"Întotdeauna am simţit că România ne este alături prin suportul său valoros. Sperăm că în continuare vă veţi convinge că aţi întins o mână de ajutor unei echipe, a cărei agendă de reforme este orientată spre a schimba în bine lucrurile în Republica Moldova şi a face opţiunea proeuropeană ireversibilă", a subliniat premierul Pavel Filip, potrivit Agerpres.

În acest context, premierul moldovean a trecut în revistă priorităţile guvernului său pentru perioada următoare şi a evocat ultimele evoluţii în aplicarea reformei administraţiei publice.

Pavel Filip s-a referit, de asemenea, la activităţile efectuate de executiv în vederea sporirii atractivităţii mediului de afaceri şi combaterii corupţiei, accentuând că orice reformă necesită a fi comunicată pe larg, pentru a asigura o percepţie corectă a acesteia de către cetăţeni şi a spori gradul de încredere din partea societăţii.

Citește și: Olguța Vasilescu anunță OFICIAL un nou proiect de lege. Ce le pregătește șomerilor

La rândul său, Daniel Ioniţă a salutat realizările obţinute de guvernul de la Chişinău, afirmând că Republica Moldova rămâne o prioritate strategică pentru autorităţile de la Bucureşti, iar interesele republicii sunt promovate activ de oficialii români pe arena internaţională.

Cu ocazia acestei întrevederi, cei doi oficiali au procedat la un schimb de opinii şi cu privire la proiectele implementate cu sprijinul părţii române, inclusiv renovarea şi dotarea unor grădiniţe în Republica Moldova, implementarea aici a serviciului medical de urgenţă SMURD, renovarea Muzeului de Artă din Chişinău, precum şi dotarea mai multor şcoli moldovene cu mijloace de transport. Totodată, cele două părţi au subliniat importanţa realizării proiectelor energetice, menţionând în special construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău, precum şi proiectele ce ţin de interconexiunea reţelelor electrice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.