Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul rus: Sancțiunile Vestului, la care s-a alăturat România, nu sunt constructive

rusia sanctiuni

Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Oleg Malginov, afirma ca sanctiunile Vestului, la care s-a alaturat si România, nu sunt constructive si ca scopul acestora este unul diferit de cel declarat, ele putând urmari, de fapt, destabilizarea situatiei interne din Rusia.

'În mare masura, evenimentele care au condus la decizia impunerii de sanctiuni nu au fost atât de simple precum au fost prezentate aici, în România. Avem o perspectiva diferita asupra celor întâmplate. Avem si o perspectiva diferita asupra naturii motivului impunerii sanctiunilor. Da, cunoastem pozitia autoritatilor din România legata de aceasta chestiune. Nu consideram ca e o pozitie constructiva. Dar (...) sanctiunile nu ne-au fost impuse la initiativa noastra. Nu vom continua sa ne rugam sa fie anulate. Este la latitudinea tarilor sa decida cum vor sa aiba de-a face cu Federatia Rusa, ce nivel de relatii vor sa aiba si cum privesc spre viitor. Pozitia noastra a fost exprimata clar, ca aceste sanctiuni nu sunt legitime, nu întelegem cum vor servi scopului declarat', a spus diplomatul rus, într-un interviu acordat AGERPRES.

În opinia sa, 'scopul poate fi destabilizarea situatiei din interiorul Federatiei Ruse, lucru (...) imposibil'. 'Se spune, de asemenea, ca sanctiunile vor ajuta în a impune Federatiei Ruse schimbarea anumitor decizii care au fost luate deja. E imposibil', a adaugat Malginov.

El a caracterizat actiunile ca fiind 'unilaterale', precizând ca Moscova nu le considera mijloace legitime în relatiile internationale.

'Credem ca, în mare masura, decizia a fost impusa (...) unui numar de tari europene si nu va fi un element pozitiv în relatiile internationale', a punctat ambasadorul rus la Bucuresti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.