Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA: CNSAS - rol important în efortul de împacare a României cu trecutul comunist

hans klemm

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii are un rol important de jucat în efortul României de a se împaca cu trecutul comunist, a afirmat ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, care a vizitat luni CNSAS.

'CNSAS are un rol important de jucat în efortul României de a se împaca cu trecutul comunist. Vederea numarului mare de volume cu dosare si explicatiile date despre ele sunt esentiale pentru a întelege si mai bine experientele prin care a trecut România', a spus ambasadorul american dupa vizita, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA remis AGERPRES.

Presedintele CNSAS, Dragos Petrescu, si membri ai Colegiului Consiliului i-au prezentat ambasadorului activitatea institutiei si misiunea sa si au facut un tur al arhivelor.

Conform sursei citate, Hans Klemm si reprezentantii Ambasadei SUA în România au mers la CNSAS sa afle la fata locului modul în care Consiliul administreaza, investigheaza si ofera acces la dosarele pe care Securitatea le-a facut multor români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.