Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, spune că România e MODEL pentru întreaga lume

facebook.com
Hans Klemm secuiesc

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat marţi, la Galaţi, la o întâlnire cu presa, că România, îmbrăţişând valorile şi instituţiile democratice, a devenit un model pentru întreaga lume.

Diplomatul american şi-a exprimat speranţa că orice guvern va lua măsuri care să consolideze instituţiile democratice pentru a câştiga lupta împotriva corupţiei şi nu care să slăbească instituţiile democratice, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCENE ȘOCANTE într-o casă din Brașov: ORORILE unui pensionar asupra fiicei minore a fostei sale concubine

"România, îmbrăţişând valorile democratice şi instituţiile democratice, a devenit un model pentru întreaga lume. Sperăm că orice guvern va lua măsuri care să consolideze instituţiile democratice şi să continue eforturile de a câştiga lupta împotriva corupţiei şi nu va lua măsuri care să slăbească instituţiile democratice", a spus Klemm.

Întrebat dacă rezultatele luptei anticorupţie din România trebuie privite cu rezerve, ţinând cont de faptul că MCV-ul a fost prelungit cu încă un an de către Comisia Europeană, Klemm a răspuns: "Am sprijinit ferm lupta anticorupţie a României, iar SUA au sprijinit toate eforturile României de luptă anticorupţie în instituţiile juridice. În ceea ce priveşte raportul MCV nu sunt calificat să comentez".

Citește și: BOMBĂ Ce urma să i se întâmple lui Kim Kardashian la Paris: Declarațiile șocante ale unui jefuitor

Ambasadorul a spus că România are o creştere economică puternică şi contribuţii semnificative la securitatea naţională şi NATO.

''România are o creştere economică puternică şi ar fi indicat ca această creştere să se îndrepte către investiţii, nu consum. România are, de asemenea, contribuţii semnificative la securitatea naţională şi NATO. Parteneriatul nostru strategic se bazează pe o colaborare puternică în domeniul securităţii militare, aplicării legii, neproliferării armamentului de distrugere în masă; luptăm împotriva traficului de droguri", a spus înaltul oficial american.

Citește și: FALIMENT în Formula 1, o echipă s-a retras: În circuitul din 2017 vor evolua doar 10 echipe

Ambasadorul Hans Klemm s-a aflat, marţi, într-o vizită de lucru la invitaţia Patronatului IMM Galaţi. El s-a întâlnit la Prefectura Galaţi cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale, după care a vizitat şantierul naval şi două companii locale care s-au remarcat prin rezultatele economice deosebite. De asemenea, diplomatul a vizitat şi Biblioteca V.A.Urechia unde, de câţiva ani, cu sprijinul ambasadei SUA, a fost amenajat un stand special de carte - "American Corner", dedicat literaturii şi culturii americane şi care cuprinde aproximativ 500 de cărţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.