Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA la Bucureşti răspunde acuzațiilor lui Traian Băsescu

hans klemm

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat miercuri că nu este ''deloc'' deranjat de acuzaţiile fostului preşedinte Traian Băsescu pe tema întâlnirii cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, arătând că ''una dintre valorile pe care le preţuim este libertatea de exprimare''.

''Nu (am fost deranjat, n.r.), deloc. Una dintre valorile pe care le preţuim atât românii, cât şi americanii este libertatea de exprimare'', a răspuns zâmbind Klemm, întrebat de jurnalişti dacă a fost deranjat de afirmaţiile fostului şef de stat în ceea ce îl priveşte, informează mediafax.ro.

El a explicat că vizita la preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, se înscrie în seria întâlnirilor cu factorii de decizie din România.

Scandal MONSTRU în Parlamentul României

''Ca şi aliaţi, ca şi parteneri cred că este foarte important să ne consultăm în probleme de interes comun. Trăim într-o lume foarte periculoasă şi suntem norocoşi că România şi SUA au fost capabile să găsească multe modalităţi să coopereze atât în apărarea ţărilor noastre, cât şi în domeniul securităţii cibernetice, aplicarea legii. Pentru a suda legăturile dintre cele două ţări este obligaţia mea ca ambasador să mă întâlnescu cu guvernanţii, liderii economici şi culturali din România, dar şi cu oamenii din România. De aceea trebuie să vorbesc'', a afirmat Klemm.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara că ambasadorul SUA Kans Klemm a greşit când a mers la preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, subliniind că "s-a transformat într-un soi de lobbyist pentru funcţii" şi că acest lucru înseamnă în România trafic de influenţă.

"După părerea mea, ambasadorul Statelor Unite a greşit, aşa ceva nu se face. El a uitat că este ambasadorul Statelor Unite şi s-a transformat într-un soi de lobbyist pentru funcţii. Păi asta în România se cam pedepseşte, e trafic de influenţă. Sigur, la ei e lobby, la noi e trafic de influenţă şi dacă îl descoase puţin Codruţa Koveşi s-ar putea să-l cheme la DNA, sigur glumesc", a spus Băsescu la RTV.

"Dacă a ajuns un ambasador al Statelor Unite să meargă la figura asta politică (...), la un politician de talia, de teapa lui Zgonea. Îmi pare rău, trebuie să reanalizez puţin ce înseamnă ambasador al Statelor Unite", a mai spus fostul preşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.