Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA la Chișinău, comparat cu Stalin

Laurentiu Rebega

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega îl critică dur pe ambasadorul SUA la Chișinău pe care îl compară cu Stalin. ”Domnul ambasador Pettit a afirmat, nici mai mult nici mai puțin, că Republica Moldova și România trebuie să uite de idealul Unirii! Moldova ar fi, după spusele ambasadorului, o țară cu un alt popor și o altă istorie, și, bineînțeles, cu un alt viitor decât România. Nici Stalin n-ar fi spus mai bine!”, afirmă Rebega.

Citește și: Victor Ponta anunță dezastrul: o fac eu, dacă nimeni de la PSD și PNL nu poate

Rebega, care este vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății din Parlamentul European, ”nu poate să creadă că mesajul ambasadorului reprezintă opinia oficială a Departamentului de Stat”, pentru că, dacă ar fi așa, ”atunci după sinistrul pact Ribbentrop-Molotov și târgul meschin de la Yalta, România este trădată pentru a treia oară! De această dată, însă, este trădată de aliatul nostru cel mai de nădejde!”

Rebega precizează că ”România s-a angajat cu toată convingerea într-o politică euro-atlantică prin care a sperat și speră la libertate și prosperitate. Statele Unite au fost modelul acestor aspirații. Statele Unite sunt, încă, garantul democrației și libertății pentru Europa de Est. Dar nici Statele Unite și nici o altă putere, trecută sau viitoare, nu poate rescrie istoria fără să cadă pradă propriilor falsificări. Uniunea Sovietică s-a prăbușit tocmai pentru că a creat o minciună pe care până la urmă nu a mai putut-o duce!”

Rebega mai spune că ” Nimeni, în România, nu se gândește să anexeze Republica Moldova. Unirea, când se va face, se va face prin voința liber exprimată a cetățenilor Republicii Moldova și cu respectarea tuturor drepturilor minorităților etnice de la est de Prut. Dar, pentru România și pentru mine, ca român, Unirea cu Republica Moldova este un obiectiv care nu se negociază, nu se vinde și nu se cumpără!”

Vezi și: Cum a fost fotografiată Laura Codruţa Kovesi alături de comisarul Traian Berbeceanu / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.