Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA la UE avertizează noua administraţie să nu devină susţinătoare a Brexit

pixabay.com
brexit

Viitoarea administraţie americană ar trebui să continue politica din ultimii 50 de ani de sprijinire a integrării europene, nu să devină 'susţinătoare entuziastă' a Brexit-ului şi a fragmentării Uniunii Europene, a declarat vineri ambasadorul SUA la UE, Anthony Gardner, transmite DPA. Într-o discuţie cu jurnalişti cu o săptămână înainte de a-şi încheia mandatul la Bruxelles, Gardner a avertizat viitoarea administraţie Trump să nu ignore Uniunea Europeană, insistând că o Europă unită este în interesul Statelor Unite ale Americii, mai ales pentru economia acestora.

'Ar trebui evitată tentaţia de a duce o politică bilaterală şi tranzacţională faţă de Europa şi faţă de UE', a afirmat Gardner. 'Nu ar trebui să devenim susţinători entuziaşti ai Brexit-ului (...) A crede că, sprijinind fragmentarea Europei, ne-am promova interesele proprii este curată nebunie', a avertizat el. Gardner, care nu a avut practic niciun contact direct cu echipa de tranziţie a lui Trump, a mai spus că noua administraţie pare influenţată de voci politice 'marginale' care prezic o rupere a Uniunii Europene. 'Ideea percepută de unii este că 2017 va fi anul în care UE se va destrăma. UE nu se va destrăma', a mai arătat ambasadorul american.

El le-a adresat un apel politicienilor cu influenţă, în special cancelarului german Angela Merkel, să comunice viitoarei administraţii americane că statele membre ale Uniunii Europene susţin coeziunea şi integritatea acesteia, conform Agerpres. 'Sper că Germania va transmite acest mesaj noii echipe (de la Washington): Nu vă gândiţi la divizarea UE, un stat membru după altul', a mai spus ambasadorul Gardner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.