Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA, mesaj pentru Ministerul Sănătății

hans klemm

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, încurajeaza Ministerul Sanatatii sa ofere gratuit în continuare femeilor metode de detectare precoce a cancerului.

'Detectarea precoce si metodele de screening pot preveni cancerul prin detectarea leziunilor si tratarea acestora înainte ca ele sa devina canceroase. România a recunoscut acest fapt prin Strategia Nationala pentru Sanatate 2014-2020 si dl ministru a discutat o serie de masuri pentru a preveni si pentru detectarea precoce a cancerului. As vrea sa încurajez în continuare Ministerul Sanatatii sa faca metodele de detectare precoce a cancerului disponibile fara plata pentru toate femeile. Este important sa se popularizeze formele de prevenire a cancerului printr-un stil de viata sanatos, dieta adecvata, limitarea expunerii la soare, limitarea consumului de tutun si alcool. (...) Aceste lucruri trebuie învatate de catre cei tineri si de catre copii', a spus, joi, ambasadorul SUA în România, în deschiderea celui de-al VII-lea Summit de cancer mamar si de col uterin 'WE CAN Eastern Europe/Central Asia. Advocacy, Education and Outreach in Breat and Cervical Cancer', organizat la Palatul Parlamentului.

El a indicat ca toate tarile sunt îngrijorare de procentul foarte mare de femei care sufera de cancer de col uterin si sân, precizând ca în fiecare an 700.000 de femei mor din cauza acestei boli. Ambasadorul a mentionat ca în România prima cauza de deces pentru femei este cancerul, aratând ca sunt afectate, în special, cele din mediul rural si din rândul etniei rome, din cauza lipsei de informare si a unui stil de viata sanatos. 'Date fiind aceste statistici îngrijoratoare, România are multe provocari', a aratat ambasadorul SUA.

Klemm a indicat ca provocari exista si în tara sa, unde cancerul de sân este cea mai întâlnita forma a acestei boli, 200.000 de cazuri fiind diagnosticate în fiecare an, iar 40.000 de femei murind din aceasta cauza. Klemm a adaugat ca în fiecare an 4.000 de femei mor de cancer de col uterin în SUA.

'120 de miliarde de dolari sunt cheltuite de SUA pentru îngrijirea pacientilor de cancer si aceasta suma probabil va creste pe masura ce populatia SUA îmbatrâneste si incidenta acestor tipuri de cancer creste cu înaintarea în vârsta. Guvernul nostru încearca sa lucreze printr-o serie de institutii, inclusiv Institutul National pentru Cancer si alte divizii ale Ministerului pentru Sanatate, de exemplu centrul de control al bolilor. (...) SUA încearca atât de plan national, cât si international sa colaboreze cu parteneri pentru a întelege mai bine boala si pentru a îmbunatati planurile de tratament', a spus Hans Klemm, adaugând ca SUA investesc miliarde de dolari si în cercetare si educatie.

El a aratat ca trebuie facut mai mult pentru a spori gradul de prevenire a cancerului. 'Am avut membri (de familie - n.r.) care au fost afectati de aceste boli si îmi amintesc ca acum 20 de ani o prietena foarte apropiata mie a murit de cancer de sân la o vârsta foarte timpurie', a spus Klemm.

Cel de-al VII-ea Summit de cancer mamar si de col uterin are loc joi si vineri în Bucuresti.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.