Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA ridică în slăvi România pentru lupta anticorupție: În ce clasament a urcat țara noastră

Hans Klemm

Succesul pe care România l-a avut în lupta împotriva corupției și îmbunătățirea statului de drept a fost cuantificat, indicatorii având creștere notabilă din 2004 până în 2017, a apreciat, joi, ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, la evenimentul "Analyst & Investor Days", organizat de Fondul Proprietatea.

"Când ne uităm la performanța României din 2004, de exemplu, când au fost luate deciziile cheie pentru a crește independența justiției și procurorii au început să vizeze corupția de la nivel înalt și mediu, indicatorii au crescut repede pentru România. În clasament, controlul corupției s-a îmbunătățit cu 20% din 2004, deci în 12-13 ani. Indexul statului de drept s-a îmbunătățit cu aproape 30%. Transparency International face un sondaj despre percepția asupra corupției, iar din 2004 și până în ianuarie anul acesta, când a fost făcut public ultimul sondaj, locul României în acel index a crescut cu 30 de locuri, și au mai fost alte trei țări care au avut o îmbunătățire asemănătoare sau mai bună. Succesul pe care România l-a avut în îmbunătățirea statului de drept și îmbunătățirea luptei împotriva corupției a fost cuantificat", a spus Klemm, conform Agerpres.

Citește și: Semnal de ALARMĂ dinspre Bruxelles: 'Măsurile Guvernării PSD - ALDE scumpesc creditele imobiliare'

El a precizat că, în ultimii 20 de ani, România a fost o bază atractivă pentru SUA și alți investitori interesați să acceseze piața europeană.

"SUA este mândră de prezența robustă a investițiilor americane din România. Multe companii americane au făcut investiții semnificative în România pentru că văd un viitor luminos aici. Ele angajează români cu salarii mari și oferă traininguri, în timp ce crește nivelul profesional al țării", a mai arătat ambasadorul SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.