Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vrea tandemul Blaga-Gorghiu să evite soarta lui Antonescu. Câte voturi va aduce fiecare filială

Conducerea noului PNL joacă tare în raporturile  cu liderii locali din țară.  Cu fuziunea dintre vechii  liberali și foștii pedeliști realizată mai mult  pe  hârtie,  conducerea de la București  a cerut noilor președinți unici ale organizațiilor judeațene să-și asume  ținte    cât mai ridicate la alegerile locale. Acolo unde promisiunile  în voturi  făcute de conducerile locale au părut prea modeste  în ochii  celor  de la București, au fost operate modificări pentru a  ridica  ștacheta. Cine nu-și va îndeplini obiectivul fixat și se va plasa între  ultimele  10 filiale  codașe  după alegeri, va fi schimbat  din funcție. Știripesurse.ro vă prezintă lista cu targetul politic  asumat pentru fiecare  filială  în parte la aceste alegeri.

Calculul pentru fixarea  acestor ținte  s-a  făcut în funcție  de rezultatele obținute  pentru  locurile de președinți ai Consiliilor Județene în 2012,  turul întâi al ultimelor alegeri prezidențiale și prezența  la  vot la alegerile locale în anii lectorali 2004, 2008 și 2012. Citește aici baza de calcul pentru fixarea  țintelor pentru filiale!

În varianta  cea mai pesimistă,  conducerea PNL se bazează pe obținerea unui minim de 36%  la  alegerile  din 5 iunie. 40% este  considerat  însă  un obiectiv    realist, în timp ce  depășirea acestui prag,  considerat  psihologic,  ar fi  varianta cea mai optimistă, cu o bună organizare și mobilizare  generală.

În total, PNL și-a  propus  să obțină peste  3,6 milioane de  voturi  prin toate organizațiile sale care s-ar traduce printr-un scor general de 39 de procente la nivel național. Vezi lista cu țintele fixate și asumate pentru fiecare filială.

La nivelul Bucureștiului,  cei  12.000 de membri de partid, câți numără filiala, au de  făcut   față unei sarcini dificile. Conducerile celor șase organizații de sector și-au fixat drept țintă obținerea a aproape 300.o00 de  voturi.

Este interesant că organizații   județene și de sector, ale  căror primari nu au performat sau   au avut   probleme  cu justiția  pentru fapte de  corupție, și-au asumat ținte electorale semnificative,  greu  de atins în  actualele condiții. Este cazul organizațiilor de Sector 1 și 6, sau cea de  Băcău.

Conducerea centrală a fost nevoită să pună piciorul în prag  și să  impună unor  organizații obiective mai ambițioase. În special, liderii filialelor de mari orașe, precum Arad, Brașov Cluj, Iași sau Sibiu, au  avut tendința de a-și asuma un număr de voturi mai mic decât celor  dorit de  liderii  din Modrogan.

După alegerile  locale se va  trage  linie, iar în perspectiva  unui  congres, liderii unici de filiale se vor  confrunta cu două situații, în funcție de evaluarea performanțelor electorale. Fie  promovarea în funcții politice la nivel central, premierea celor cu rezultate, fie decapitarea pentru cei care vor conduce  topul celor mai codașe zece filiale. Iar de această dată nu se va mai întâmpla ca pe vremea lui Crin Antonescu, să-și piardă poziția politică  numai liderul  de partid, a avertizat, recent, copreședintele Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.