Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambulanța din Sibiu are pentru prima dată un aparat de masaj cardiac continuu

Someseanul.ro
Ambulanță

Medicii de la Ambulanța din județul Sibiu au la dispoziție, pentru prima dată, un aparat de masaj cardiac continuu, primul dispozitiv de acest gen din județ, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri Agerpres.

Acest aparat, un manechin pentru cursuri de prim-ajutor și trei dispozitive medicale care ajută la găsirea venelor au fost cumpărate de Ambulanța din Sibiu cu 15.000 de euro, bani donați de o persoană care vrut să rămână anonimă.

"Este vorba despre un aparat de masaj cardiac continuu, Lukas, fiind primul dispozitiv de acest gen din județul Sibiu. Dorim să precizăm că la nivelul județului Sibiu, echipajele Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu au reușit să resusciteze cu succes în 2016 circa 30% dintre pacienții aflați în stop cardio-respirator (263 pacienți, dintre care 76 resuscitați cu succes)", a declarat doctorul Ovidiu Rafa, director medical în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță și președintele Asociației "De la noi pentru noi" Ambulanța Sibiu. El a adăugat că un studiu de specialitate a dovedit eficiența acestui aparat.

"În țară s-a făcut un studiu de către dr. Mihai Polinschi, managerul Serviciului de Ambulanță Galați, care a arătat eficiența acestui aparat, rata de succes dublându-se în cazul județului Galați. La noi pe mașini sunt 2 cadre medicale, maxim 3. Ca să declari un om mort, acesta trebuie să fie cald. Gândiți-vă că pentru a crește cu un grad temperatura unei persoane cu hipotermie, acesta trebuie resuscitat o oră. Știu cazuri de pacienți care au fost resuscitați mai bine de 9 ore. Mai intervine problema când pacientul aflat în stop cardiorespirator se află în încăperi strâmte, trebuie coborât pe scări, iar în acele momente nu se poate continua masajul cardiac. Cred că este binevenit acest aparat și sunt sigur că vom avea rezultate bune", a mai spus doctorul Ovidiu Rafa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.