Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amendă ASTRONOMICĂ: Adrian Porumboiu, amendat cu 12 milioane de euro

Omul de afaceri Adrian Porumboiu a primit, cel mai probabil, cea mai mare amendă din istoria României. El a fost amendat de APIA cu 12 milioane de euro pentru că nu a înregistrat moartea a 206 viţei într-un registru naţional de profil.

Funcţionarii Ministerului Agriculturii spun că s-au încălcat repetat şi intenţionat normele de acordare a subvenţiilor. Astfel, grupul de firme al lui Porumboiu, Racova-Com-Agro-Pan, pierde subvenţiile acordate pentru cultivarea terenurilor, peste 27.000 de hectare.

“Comcereal SA Vaslui a întocmit întotdeauna în mod corect toate registrele si evidentele interne privind identificarea si înregistrarea animalelor. Cazul de neconformitate se referă strict la neînregistrarea în registrul national SNIIA a decesului unui număr de 206 bovine, intervenit în perioada 2008 – 2014, Comcereal SA Vaslui bazîndu-se pe faptul că aceastã obligatie revine PROTAN, ca operator national privind colectarea si anihilarea deşeurilor de origine animală. În plus, pînã în anul 2011, această obligatie revenea DSVSA prin circumscriptia locală”, a explicat Adrian Porumboiu.

Adrian Porumboiu susţine că n-a primit nici o subvenţie de la UE: ”Să fie clar, viţeii nu sînt trecuţi la subvenţii, nu s-a cerut nici un euro, leu, absolut nimic”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.