Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

America, ești concediată!

Am lăsat ziua de ieri analizei reacțiilor la cald, venite din toate colțurile lumii. Dar mai ales pentru a vedea cum se manifestă românii față de alegerea lui Donald Trump. Și, vorba unei glume care a tot circulat ieri pe internet, dacă s-ar face un sondaj, 10% dintre americani și 90% dintre români s-ar declara furioși pe rezultatul votului.

Dar, cu tot spiritul de glumă, care s-a manifesta din plin în social media, dincolo chiar și de descoperirea faptului că The Simpsons l-au văzut pe Trump președinte încă din anul 2000, rezultatul votului de ieri ne pune în postura de a recunoaște un eșec al Americii și, așa cum făcea pe vremuri Trump, să îi spunem: America, ești concediată!

Ești concediată pentru că ai reușit să aduci ca lider al tău un om despre care nu poți garanta că mâine nu se va trezi cu părul nearanjat și va decide că închide granițele țării. Sau că va declanșa unul din butoanele nucleare.

Ești concediată pentru faptul că într-o lume și așa nesigură, în care terorismul e la fiecare pas, ai ales să nu mai fi liniștea pe care o căutam de fiecare dată. Acum ne facem griji mai multe pentru tine.

Ești concediată pentru că ai permis să se ajungă aici. Pentru că, într-o țară care dă lumii cel mai puternic lider, s-a ajuns la situația de a alege dintre un rău mai mic și unul foarte mare. Indiferent în care categorie îi pune fiecare pe Clinton și Trump. Ești concediată pentru că te-ai lăsat sedusă de imaginea idilică creată în jurul lui Obama, iar acum, când tragem linie la finalul mandatului lui, trebuie să îi mulțumim pentru Trump.

Dar, mai ales, ești concediată pentru faptul că, cu o autosuficiență incredibilă, ai dat lumii întregi lecții despre toate și nimic, în timp ce tu, iată, de azi ești oficial sub zodia Trump.

Rezultatul alegerilor din SUA trebuie să fie un semnal de alarmă pentru întreaga lume. A fot întâi Brexitul. N-am speriat un pic, am făcut mișto și ne-am văzut de ale noastre. Acum e Trump. Ne-am trezit perplecși, am început să postam iarăși glume și pare că lumea își urmează cursul liniștită.

Numai că lucrurile nu stau deloc așa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.