Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii aşteaptă cu sufletul la gură prima conferinţă de presă a lui Donald Trump

Acuzaţiile conform cărora oficiali ruşi din domeniul contraspionajului deţin informaţii compromiţătoare despre preşedintele ales al SUA, Donald Trump, vor domina cu siguranţă îndelung amânata primă conferinţă de presă a acestuia, notează miercuri DPA, conform agerpres.

Iniţial, în timpul întâlnirii cu jurnaliştii, Trump urma să se concentreze pe modul în care se va distanţa de interesele sale de afaceri.

VIDEO Discursul de ADIO al președintelui Barack Obama: `A fost o onoare să fiu în serviciul vostru`

Un rezumat al acuzaţiilor a fost ataşat la finalul raportului agenţiilor de informaţii ale SUA cu privire la amestecul Rusiei în campania electorală dinaintea alegerilor prezidenţiale americane din 8 noiembrie 2016, potrivit CNN. El include detalii grafice ale unei întâlniri a miliardarului american cu prostituate într-un hotel din Moscova, întâlnire filmată de serviciile secrete ruse pentru a-l putea şantaja în viitor, a scris The New York Times.

Într-o postare pe Twitter, Trump a respins relatările în cauză, pe care le-a numit 'ştiri false' cu numai câteva ore înaintea primei sale conferinţe de presă după alegerea sa în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Conferinţa a fost iniţial programată pentru data de 15 decembrie 2016, după care a fost anulată şi reprogramată. Donald Trump nu a mai ţinut o conferinţă de presă din iulie anul trecut.

Este de aşteptat ca jurnaliştii să-i adreseze lui Trump întrebări despre eventualele conflicte de interese, ţinând cont de afacerile pe care le deţine, şi despre intenţiile sale după ce îşi va prelua mandatul al Casa Albă, pe 20 ianuarie.

Un sondaj de opinie dat publicităţii marţi de Pew Research Center arăta că peste jumătate dintre americani sunt îngrijoraţi de transparenţa arătată de Donald Trump în legătură cu prezentarea intenţiilor sale. O proporţie de 57% dintre americani au exprimat temeri legate de potenţialele conflicte de interese în administraţia Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.