Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii au făcut o listă a terorii: Cine sunt cele mai dure facţiuni teroriste

al qaida

Statele Unite au plasat braţul reţelei extremiste Al Qaida în subcontinentul indian (Aqsi) pe lista lor neagră de organizaţii "teroriste", a anunţat joi Departamentul de Stat într-un comunicat, informează AFP. Diplomaţia americană califică acest braţ, care acoperă Afganistanul şi Pakistanul - leagănul istoric Al Qaida -, India, Bangladesh şi Myanmar drept "organizaţie teroristă străină" şi pe presupusul său lider Asim Umar ca "terorist internaţional".

Reţeaua Al Qaida în ansamblu, fondată de Osama Ben Laden, este pe această listă de mult timp, dar această desemnare joi evidenţiază o nouă ramificare a organizaţiei. Succesorul lui Ben Laden, Ayman al-Zawahiri, a anunţat în septembrie 2014 că acest braţ va continua lupta în India, Pakistan şi Bangladesh. Aqsi a revendicat mai multe atacuri spectaculoase, inclusiv asasinarea unor bloggeri în Bangladesh, care ar fi putut conduce Statele Unite să desemneze separat acest braţ pe lista lor neagră. După această desemnare, bunurile sau averile care ar fi legate de grupare sau de liderul ei sunt îngheţate în Statele Unite. Aqsi revendicat atacul din 6 septembrie 2014 contra unui şantier naval în Pakistan, potrivit Departamentului de Stat.

Cel mai recent, Aqsi a revendicat asasinarea mai multor militanţi gay ca Xulhaz Manan, care lucra pentru Agenţia SUA pentru dezvoltare USAID sau a unor bloggeri apărători ai secularismului dintre care americanul Avijit Roy, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.